Želite se zaletiti na kratki izlet a nemate ideju gdje? Prekrasna dolina s još ljepšim jezerom ono su što vam nudi Bohinj, tako da se bez straha možete odlučiti za tu destinaciju.

Ovaj očaravajući prirodni dragulj, smjestio se u srcu Julijskih Alpa. Bohinj je u potpunosti okružen i skriven planinama, koje se nalaze u blizini najvišeg slovenskog vrha Triglava (2864 m). Bilo ljeto, zima ili ostala godišnja doba, Bohinj je uvijek vrlo popularno odredište jer između ostalog obiluje slapovima, klancima i netaknutim, raskošnim šumama.



Ipak, ono što najviše oduševljava turiste je zasigurno Bohinjsko jezero. Ono je najveće prirodno jezero u Sloveniji, površinom zauzima 318 hektara dok u dubinu ide do maksimalni 45 metara. Od 1981. se nalazi u sastavu Triglavskog nacionalnog parka. Po ljeti jezero privlači brojne posjetitelje koji uživaju u kupanju, vožnji brodom i ostalim vodenim radostima, dok su zima planinska naselja prepuna skijaša s obzirom da se u blizini nalaze i brojna skijališta.



Bohinj je okružen gradovima i naseljima s ljubaznim domaćinima, zavidnim brojem hotela, a i oni željni dobre klope u restoranima u okolici će pronaći zadovoljenje svojih gastronomskih želja.

Ono što je prednost nas koji živimo u Hrvatskoj, a posebice svih na kontinentu, jest blizina Bohinja. Naravno, do tamo je najbolje doći osobnim vozilom, a od Ljubljane je udaljenost pedesetak kilometara. S obzirom da vam od Zagreba do slovenske prijestolnice autom treba tek nešto više od sat i pol, vikend na bohinjskom jezeru zbilja zvuči kao ideja koju valja realizirati, a i u okolici Bohinja naći ćete brojna izletišta i skijališta koja se isplati istražiti.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju