Ako je vjerovati britanskom turističkom časopisu „Time Out“, Singapur i Istanbul najdosadniji su i najmanje uzbudljivi gradovi na planetu. I dok se iz Istanbula nisu previše bavili ovom viješću, čini se kako je Singapurčane ona prilično uzrujala...

Naime, lista gore spomenutog časopisa „City Life Index 2018“ objavljena je nakon anketiranja više od 15 tisuća ljudi, koji su Istanbul proglasili najdosadnijim gradom, a Singapur se našao tek jedno mjesto iznad.



Na vrhu se liste inače kao najzabavniji grad našao Chicago, a njega slijede Porto i New York. Najvažniji faktori prilikom izbora bili su gastronomska i kulturna ponuda, ljubaznost, sreća i osjećaj zadovoljstva.

Što se Singapura tiče, anketirani su pohvalili sigurnost i javni prijevoz, ali je većina niske ocjene dala kulturnoj ponudi, a samo 17 posto ispitanika izjavilo je kako se u Singapuru uvijek nešto može raditi i vidjeti.

Ovo je izazvalo popriličan bijes Singapurske turističke zajednice koja je na svojoj stranici na Facebooku objavila video od 56 sekundi uz ironičnu poruku – „Singapur je dosadan, ovdje se nema što raditi“.



U videu su prikazane snimke utrke Formule 1, snimci filmskih studija, muzeja znanosti i umjetnosti, ali i snimke iz restorana koji nosi Michelinovu zvjezdicu, a obrok možete pojesti za 2 dolara.

Odgovor je oštar, a je li Singapur dosadan ili zabavan, najbolje je da ako imate prilike, zaključite - sami.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju