Europskih destinacija nikad dosta, a ovaj smo put našli neka manje poznata odredišta, koja vam zasigurno nisu prvi izbor pri odlasku na putovanja. E pa, slobodno to promijenite, i zaputite se na neku od ovih lokacija...

Asturija

Regija u sjeverozapadnoj Španjolskoj u kojoj možete spojiti dva ponajveća užitka – planinarenje i morske radosti. Ovo prvo iskušajte u nacionalnom parku Picos de Europa, a kvalitetu sunca i mora provjerite na obali Costa Verde koja broji preko dvije stotine plaža. Uza sve to, ovdje nećete ostati zakinuti ni za hranu, jer vas čekaju svježi morski plodovi.

Salzkammergut


Dio Austrije koji se proteže od Salzburga pa sve do planina Dachstein neopisivo je lijep, da ga je čak i UNESCO prije dvadeset godina odlučio uvrstiti na popis Svjetske baštine. Od svih gradića najbolje je ostati u Hallstattu koji se smjestio na istoimenom jezeru. S obzirom kako ćete se ovdje osjećati kao u bajci, iznajmite barku i zaveslajte skupa s boljom polovicom...



Azori

Daleki, smirujući i vulkanski aktivni, „europski Havaji“ dio su portugalskog arhipelaga. Azori su prepuni jezera, gejzira, vodopada, termalnih izvora i umirujućeg zelenila. Na otocima ukupno živi 240 tisuća duša, a glavne gospodarske djelatnosti su ribarstvo i turizam, što uz dobar odmor, obećava i izvrsne morske delicije na tanjuru.

Pelion

Grčki poluotok kojeg krasi kristalno čista voda okružen je zelenim planinama, a mnogi koji su ga posjetili kunu se kako ljepše plaže u Grčkoj ne postoje (gdje si sad Santorini). Dodatni plus je što ne napuštate kopno kako bi došli do njega, a svi zaljubljenici u planinarenje ovdje će doći na svoje. Također, koliko je lijepo govori i činjenica kako je ovdje sniman filmski hit Mamma Mia, čiji se nastavak upravo snima na našem dragulju – Visu.



Perast

Ova nekadašnja venecijanska luka u Crnoj Gori nalazi se u Kotorskom zaljevu, a oduševit će sve ljubitelje povijesti i arhitekture. Iako praktički ima samo jednu glavnu ulicu, Perast krasi čak 16 crkava i 17 palača, a ukoliko ste u potrazi za mirnim odmorom na kojem vam je najveći napor ispijanje čaše vina uz zalazak sunca, ovaj crnogorski biser pravo je mjesto za vas.

Saaremaa

Najveći estonski otok smjestio se u Baltičkom moru i dom je 40 tisuća ljudi. Svjetionici, vjetrenjače i dvorci ukrašavaju ovo mjesto, a s obzirom da se za vrijeme Sovjetskog Saveza ovdje ništa nije gradilo, otok izgleda kao da je zapeo u nekim davnim vremenima. Jedini grad na otoku je Kuressaare u kojem se nalazi i prekrasni dvorac s kojeg puca pogled na Baltik.
 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju