Ako se sjećate povijesti, onda vam je poznato kako su jedno od svjetskih čuda bili i Semiramidini viseći vrtovi u Babilonu! No, od toga je prošlo prilično vremena, a čini nam se kako ni ovi viseći vrtovi u Seoulu nisu za baciti...

 

Objavu dijeli Ryan Carter (@ryanscarter)


U glavnom gradu Južne Koreje (ona naprednija), Seoulu, nedavno je dovršen projekt velikog gradskog vrta. Novi, uistinu impresivni gradski vrt (ili park ako vam je draže) uzdiže se iznad gradskih prometnica.

Park je nazvan Seoullo 7017, a ukupno se u njemu nalazi 24 tisuće biljaka. Jasno, nije potrebno objašnjavati kako je odmah postao turistička atrakcija. Ideja za park nastala je prije dvije godine kad je nizozemska arhitektonska tvrtka MRVDV pobijedila na natječaju za uređenje parka koji će se protezati iznad grada.

 

 

Objavu dijeli Sunn Youn (@sunn.youn)


Prošle godine započeli su radovi, a krajem svibnja ove godine park je otvoren. Ako se pitate koliko je sve to koštalo, odgovor je 217 milijuna kuna.

Seoullo 7017 tek je dio urbane "regeneracije" koja za cilj ima grad od 10 milijuna stanovnika učiniti što prikladnijim pješacima. Park je zapravo napravljen na dijelu nekadašnjeg autoputa, a dug je nešto manje od kilometra.

Duž nekadašnje autoceste danas se nalaze razne vrste drveća, ali i štandovi s čajem i hranom. Sve u svemu, ova ideja nam se čini sjajnom i ne bi se bunili kad bi jednom prošetali ovom šetnicom...

 

 

Objavu dijeli Yvonne (@hydra_laughing)

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju