Jedan od glavnih razloga zbog kojih obožavamo ljeto jest činjenica da svakodnevni stres na poslu i znoj zbog temperatura, sličnih onima u finskoj sauni, zamijenimo mediteranskom klimom. Razdoblje kada se prepustimo da nas sve "uhvati fjaka" katkad želimo, ali i moramo za dobrobit veze, učiniti romantičnim i odvojiti tri dana mimo godišnjeg odmora za našu bolju polovicu. Što nam je u tom slučaju potrebno? Evo naših savjeta.


1. Odabrana lokacija


Ako već planirate romantični odmor na moru, dobro razmislite o lokaciji. Neka to bude mjesto s pogledom na more i neka ga okružuje koliko je moguće prirode, a da nije odvojen od svijeta. Miris borova, morski povjetarac koji osvježava osunčane dane i raspoloživost sadržaja za istraživanje u blizini odlična su kombinacija za savršeni vikend. U sadržaj za istraživanje na prvo mjesto stavite one za opuštanje poput wellnessa ili teretane. S obzirom na to da je naglasak na uživanciji, zajednička briga vas i vašeg partnera o zdravlju i ljepoti, svakako je poželjan način za usavršavanje u uživanju.

 

 

A post shared by Oona Korhonen (@oonajasmi) on

2. Udoban smještaj

 

Katkad je kampiranje u šatoru i prebrojavanje guštera koji prolaze pokraj vaše "kuće" odlična avantura, no u planiranju romantičnog odmora potrebno je razmisliti o drugim opcijama. Podsjetiti se na leptiriće u trbuhu ili obilježiti vašu ljubav lakše ćete učiniti ne brinući se o tome hoće li vam vjetar odnijeti krov i hoćete li prvo morati sve izribati kad stignete, osim ako vam je to baš romantično. Stoga se počastite hotelom u kojem će sve o čemu se morate brinuti biti da što bolje iskoristite sve pogodnosti.


3. Ne raditi NIŠTA


Kad kažemo ništa, mislimo ništa osim uživanja. Iako možda neki od vas uživaju u kuhanju ili čišćenju, mislimo na onaj hedonistički užitak dugog ispijanja na kave na terasi s pogledom, hotelskog doručka, pripremljenog ručka i večere na kojem se morate samo pojaviti i… uživati! Takav će tempo povoljno djelovati na odnos s vašim partnerom; zajednička opuštenost i rad na tome ponovno će vas zbližiti ili dodatno učvrstiti vašu ljubav.


Ove su tri stvari najbitnije i sasvim dovoljne da biste svoj odmor učinili romantičnim. Odlična lokacija okružena sadržajima koje oboje možete koristiti, udoban smještaj koji će vas opustiti i dati dašak elegancije i nerazmišljanje o svakodnevnim stvarima, poput onoga tko danas kuha, a tko pere suđe, zapravo je ukomponirano u ovoj povoljnoj ponudi koju smo pronašli planirajući romantični odmor.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju