Za ovo vam zbilja nije potrebna neka velika mudrost, tek nešto volje, krumpiri i dobro zagrijana pećnica!

U trendu Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Kroketi od tikvica ilustracija Iz pećnice Kroketi od tikvica i sira: Recept za savršeni ljetni prilog uz pečeno meso

Sastojci:
4 veća krumpira
Žlica otopljenog maslaca
3 žlice naribanog parmezana
Prstohvat mljevene paprike
Sol i papar po želji


Priprema:

1. Krumpir očistite i izrežite na tanke kolutiće. Prelijte ih otopljenim maslacem i poredajte ih na pleh obložen papirom za pečenje. Preko njih pospite parmezan, papriku, sol i papar.

2. Pecite čips u pećnici zagrijanoj na 220 stupnjeva sve dok ne dobije lijepu boju, oko dvadesetak minuta.

3. Vaš omiljeni snack je spreman, dobar tek!

Ako ipak volite tradicionalni pristup prženjem u ulju, pogledajte ovaj video!