Najpopularniji niskotarifni prijevoznik i dalje širi svoju bazu, a ovaj put odlučio je zakoračiti do Azije. Točnije, novi letovi spojit će europske destinacije s Jordanom, pa tko bude u potrazi za bogatom poviješću, ali i lijepim plažama, lagano može početi s planiranjem odmora.

Letovi počinju u ožujku, a za početak će čast povezivanja Europe i Azije pripasti Cipru, točnije zračnoj luci u Paphosu, koja će četiri puta tjedno prevoziti putnike u jordanski Amman. No prava „eksplozija“ letova predviđena je za listopad, kada će se u glavni grad Jordana moći letjeti iz deset europskih gradova, uključujući Budimpeštu i Milano.

Amman Amman (Foto: Thinkstock/Guliver)

Također, prema rasporedu, Ryanair od zime planira i letove za obalni grad Aqabu, a da biste došli tamo, morat ćete letjeti iz Sofije, Rima, Kolna ili Atene. Grad leži na Crvenom moru i poznato je turističko odredište za podvodne aktivnosti.

Iz oba grada relativno je lako stići do slavne Petre, povijesnog grada koji je proglašen jednim od 7 novih svjetskih čuda. Nove linije znače i jačanje turizma, s obzirom nba to da je zemlja, unatoč tome što je sigurna, zadnjih godina često patila zbog sukoba u Siriji i Iraku.



Jordan zadnjih godina znatno radi na privlačenju turista u svoju zemlju, pa su za početak snizili cijene za mnoge atrakcije, a uz to i posve pojednostavili proces dobivanja vize.

Prodaja karata započela je u srijedu 7. veljače, a neka sjedala za putovanja u travnju i svibnju mogu se naći već za 20 eura. Ipak, to je tek početak i morali bi letjeti s Cipra, a kad dođe deseti mjesec, moći ćete u Jordan odletjeti i s bližih aerodroma.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju