Izvršni direktor niskobudžetnog prijevoznika Ryanaira, Michael O'Leary najavio je kako bi za deset godina mnoge karte za njihove letove mogle biti besplatne, javlja Guardian.

Revolucionarni plan ove tvrtke temelji se na tome da bi dijelili zaradu sa zračnim lukama na koje prevoze putnike i tako nadoknadili "gubitak" od besplatnih karata. O'Leary je kazao kako su već u pregovorima sa zračnim lukama oko smanjenja taksi što je prvi korak ovog ambicioznog plana.



"Izazov za budućnost je smanjivanje pristojbi i taksi. Moja vizija je da u idućih 5 do deset godina ne bude više pristojbi za naše avione, a ako se to dogodi naši avioni će biti puni i mi ćemo zarađivati dijeleći zaradu sa zračnim lukama, koje će zarađivati od svih putnika koji se nađu u svim njihovim objektima i koji će plaćati usluge na aerodromu" - kazao je O'Leary.

"Mislim da je ovo sigurna budućnost. Naravno, to neće biti moguće npr. na Heathrowu ili drugim većim zračnim lukama, međutim svi manji aerodromi koji žele povećati broj putnika već smanjuju pristojbe" - zaključio je prvi čovjek Ryanaira.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju