Ružice od lisnatog tijesta originalno su jelo za druženja, ali i tek tako kad poželite male slatke ili slane zalogaje. Pripremaju se bez puno filozofiranja. Na trake lisnatog tijesta slažu se ploške šunke, slanine ili tikvica, a kako bi ružice bile sočnije premazuju se i namazima sa sjeckanim začinskim biljem, marmeladom od luka te pestom.

U slatkoj varijanti idealne su jabuke. Narežite ih na ploške i prelijte mješavinom soka od jabuka i limuna pa zagrijte na tri minute u mikrovalnoj. Tijesto zatim premažite omiljenim pekmezom. Jabuke se odlično slažu s pekmezom od marelica kojeg pomiješajte s cimetom i muškatnim oraščićem.   



Nakon nadijevanja trake preklopite po dužini i zarolajte pa stavite u keramičke posudice ili kalupe za muffine i pecite oko 20 minuta. 

Sastojci za slane ružice:

Pakiranje lisnatog tijesta
20 kriški salame ili mesnata slanina 
3 žlice mliječnog namaza
žličica začinskog bilja

> Ne mogu dosaditi: 9 senzacionalnih načina za uživanje u tikvicama

Priprema: 

1. Lisnato tijesto odmotajte iz pakiranja i izrežite na šest traka.
2. Pomiješajte mliječni namaz sa začinima
3. Svaku traku tijesta premažite mliječnim namazom po dužini samo s donje strane.
4. Slažite ploške salame ili narezane slanine na traku tako da vire malo van tijesta.
5. Preklopite tijesto po dužini tako da prebacite gornju, nepremazanu stranu prema dolje.
6. Zarolajte tijesto i stavite ga u kalupe za muffine.
7. Pecite na 180°C oko 20 minuta.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju