Već nekoliko godina ovaj restoran, smješten u prostore nekadašnje Tvornice električnih žarulja, uspješno privlači goste, a sudeći po posjeti, ne samo da dolaze novi, nego se i stari iznova vraćaju, a od mnogih ćete čuti kako restoran nudi najbolji omjer cijene i kvalitete.

Osobno, prvi sam put u RougeMarinu bio prije 5, 6 godina, kad restoran nije ni postojao, već je chef Marin Medak počeo spremati burgere u maloj kućici ispred sadašnjeg restorana. S obzirom da je to bio početak "burger scene“ kakvu danas poznajemo, priča se ubrzo proširila forumima, fejsbucima i usmenom predajom, pa su Zagrepčani i njihovi gosti upoznali ponešto drugačiji, "mesnatiji" burger, koji danas možete jesti u desecima "burgerdžinica" diljem grada.



Malo po malo, prostor je postao premalen za sve željne novog burgera, pa je Medak uselio u prostor do i otvorio mjesto gdje se i dalje serviraju burgeri, ali mjesto koje je danas postalo poznatije po inovativnim i jako dobro spremljenim jelima (u desetak posjeta kroz sve ove godine, mogu reći da sam tek jednom bio nezadovoljan), ali i mjesto gdje možete organizirati svadbu na kojoj se može uživati u atipičnim svadbenim jelima (primjerice, ovdje umjesto klasične "svadbene juhe" nude gazpacho).



Velliki zamah i kvalitetu više, do tad vrlo dobri RougeMarin dobio je prije nešto više od godinu dana, kad je kulinarske vještine s Medakom odlučio udružiti Tvrtko Šakota, nekadašnji chef Mundoake koji je svojevremeno napravio čudo sa spomenutim restoranom. Njegovim prelaskom, ovdje se počelo kuhati još bolje, a restoran je svakim danom privlačio novu publiku.

Potpuno opravdano rekao bih, s obzirom na maštovita, fino spremljena i cjenovno prihvatljiva jela, u što sam se uvjerio i svojim zadnjim posjetom.
Medak i Šakota u međuvremenu su nastavili razvijati gastronomiju glavnog grada, pa su ispred restorana otvorili mesnicu Santoku, gdje možete kupiti izvrsno, već marinirano meso, koje samo čeka da ga pripremite. Meso sam imao proliku probati i zbilja je majstorski napravljeno, ali ipak, cijene su u Santokuu malo previsoke, unatoč svim finim marinadama i kvaliteti, i bilo bi lijepo kad bi ipak bile ponešto prihvatljivije. Nakon mesnice dvojac je prije par mjeseci otvorio Tacos & Burger bar (burgeri za prste polizati, tacose nisam probao), kao i prije par dana, restoran Xato, tik do nekadašnje Šakotine Mundoake.



No, pustimo sad Marina i Tvrtka, i objasnimo zašto, ako nemate ideju gdje jesti u ove tople i lijepe dane, s RougeMarinom nećete pogriješiti. Ako stavimo trenutno na stranu jela koja se ovdje nude, veliki adut restorana čim zatopli je ogromna i lijepa terasa. Na nju se može smjestiti priličan broj ljudi, a stolovi su dovoljno daleko jedan od drugog, tako da je atmosfera dovoljno intimna. Tako smo i bolja polovica i ja, prije desetak dana, sjeli na terasu, uzeli meni i odlučili se za dvije mesne divote. Maja se odlučila za marinirani svinjski lungić s pireom od pastrnjaka, a čim je moja malenkost na meniju ugledala rib – eye steak s prepeličjim jajetom i domaćim krumpirićima i mozzarellom u špeku na rikoli, nije više bilo dvojbe što uzeti. Jela smo zalili s 2 puta pola litre Varionice pa tako ide i plus što ovdje možete popiti i aleove domaćih proizvođača.



Na jela nismo čekali dugo, ali s obzirom na okus, isplatilo bi ih se čekati i duže. Lungić je bio mekan poput maslaca, izvrsno spremljen i ukusan, a pire od pastrnjaka pokazao se izvrsnom kombinacijom uz njega. S druge strane, moj rib – eye je bio još bolji (sa 130 kn ovo je najskuplje jelo), došao je u "rare izdanju" baš kako sam i tražio. Krumpiri koje sam dobio su bili idealne veličine, hrskavi i ukusni, dok posebna pohvala ide mozzarelli omotanoj špekom, koja cijeli dojam i jelo podiže na još nešto višu razinu.

Iako siti i s lijepim okusom u ustima, uzeli smo još deserte. Tu ide jedna mala zamjerka, jer dva deserta koja smo htjeli, nisu imali na raspologanju. Majina čokoladna torta bila je ok, ali ipak ništa specijalno, dok je voćni tart za koji sam se ja odlučio, ispao puni pogodak.

Ceh je na kraju ispao oko 280 kuna, što je za kvalitetu jela koja se ovdje pripremaju, sasvim ok, pa ako tražite mjesto za poslovni ručak, romantičnu večeru, krstitke, obiteljska okupljanje ili sasvim nešto deseto, RougeMarin vas neće ostaviti razočaranima, a bogme, ni gladnima.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju