U Zvečaju, nedaleko od Karlovca na rijeci Mrežnici, smjestio se Riverland Mrežnica, otok na kojem se skrivaju dvije drvene kućice u kojima možete prespavati, odmoriti se, ponovno spojiti s prirodom i jednostavno uživati u životu. Za mir koji je tamo moguće pronaći zaslužno je mnogo faktora.

Preko drvenih mostića do kućica

Dvije drvene kućice koje sramežljivo proviruju između stabala na obali otočića Riverland Mrežnica u Zvečaju prave su šarmerice uređene u suglasju s prirodom do kojih vodi put po drvenom mostiću. Taj mostić vodi u privatnost, u prirodu i luksuz prirode koji ona pruža kada njezine resurse iskoristite na pametan i pažljiv način.

U suradnji s prirodom nastanu čuda

Izgrađene od drva, smještene na obali s pogledom na rijeku i krošnju, ove ljepotice podsjećaju da smo i mi dio prirode te omogućuju da odmorite mozak od svakodnevnog stresa. Simboličnih imena Sunshine i Moonlight, osmišljene su kao robinzonski smještaj s glamping ugođajem. Sve na otoku radi pomoću solarnog napajanja ili na baterije, a postoji i dio gdje možete napuniti mobitel, ako ga ipak ne odlučite isključiti. Mi vam preporučujemo da barem na nekoliko sati isključite virtualni svijet i osluškujete, možda saznate nešto novo.

Recept za smirujući boravak

Vlasnici Riverlanda Mrežnica očito znaju dugovječni recept za smirujući učinak. Svaka drvena kućica sastoji se od donjeg kata s kaučom, galerije s krevetom te prekrasne terase. Prirodni materijali, jednostavno i estetski privlačno uređenje, pokoji romantični kutak i poštovanje prema prirodi, a na drvenoj pločici ispisano samo jedno pravilo: No stress. Da nema mjesta stresu, govori i sam pogled na tzv. chill terasu tik iznad vode koju krase roštilj i lampice u mraku.

Korak do zena

Ovaj rijetko viđeni, i u skladu s prirodom osmišljeni, drveni raj na dva kata može zaprimiti do četiri osobe u svakoj kućici, a nalazi se na svega 45 minuta vožnje udaljenosti od Zagreba. O kakvom se šarmantnom prostoru radi, vidljivo je i iz njihova profila na Instagramu.

Ideje za drugačiji vikend: 3 mjesta za izlet zbog kojih se isplati živjeti u Zagrebu Izleti u prirodu - 1 Izleti u prirodu - 3 Izleti u prirodu - 4 +1 Izleti u prirodu - 5  

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju