Sve do sad, alternative šećeru poput Splende, Sweet 'n Lowa, stevije i sličnih stvari nisu davale rezultata i nisu imale šanse zamijeniti finu stvar kao što je šećer.

Naravno, neki će vam reći kako obožavaju okus stevije i kako su uspjeli zamijeniti šećer, ali budite sigurni da ti koji to tvrde, vjerojatno lažu. Zamjenu su možda našli jedino, ako su probali proizvod tvrtke Doux Matok, koja ima novu alternativu šećeru, možda i slađu od samog šećera.

Ideja Doux Matoka je jednostavna. Oni kombiniraju prirodne šećere poput fruktoze i saharoze, a rezultat toga je proizvod dvaput slađi od običnog šećera, što znači da ga možete koristiti upola manje kako bi postigli željeni okus s manje kalorične vrijednosti.

Znanstvenici su već napravili testove s čokoladnim i mliječnim proizvodima, i čini se kako su otkrili pravu stvar.

Realno, ovo sve zvuči predobro da bi bilo istino, no, pričekajmo da proizvod uđe u završnu fazu testiranja, jer ako je ovo točno, moći ćemo jesti slatko, manje se debljati, a šećer će nam za nekoliko godina ostati samo još jedna slatka uspomena.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju