Sastojci:
4 velika krumpira (s visokim postotkom škrobi)
2 žlice maslinovog ulja
6-8 šampinjona
75 grama parmezana
1 čajna žličica češnjaka u prahu
sol i papar po želji

Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.

2. Krumpire s korom dobro operite i pobrišite papirnatim ručnikom. Vilicom ispikajte koru krumpira pa ih sve namažite maslinovim uljem.

3. Pecite krumpir u pećnici oko 60 minuta.

4. Ispečeni krumpir pažljivo prepolovite dok je još topao. Vilicom odstranite unutrašnjost krumpira i prebacite u zdjelu.

Krumpir pomiješajte s nasjeckanim šampinjonima, začinima i s 50 grama naribanog parmezana.

5. Smjesom napunite polovice krumpira. Pecite još 20-ak minuta u pećnici dok šampinjoni omekšaju.

Krumpire posipajte s preostalim naribanim sirom i zapecite u pećnici još pet minuta dok se ne rastopi.

6. Poslužite kao samostalno jelo ili uz odrezak po želji. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju