Sastojci:
4 velika krumpira (s visokim postotkom škrobi)
2 žlice maslinovog ulja
6-8 šampinjona
75 grama parmezana
1 čajna žličica češnjaka u prahu
sol i papar po želji

Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.

2. Krumpire s korom dobro operite i pobrišite papirnatim ručnikom. Vilicom ispikajte koru krumpira pa ih sve namažite maslinovim uljem.

3. Pecite krumpir u pećnici oko 60 minuta.

4. Ispečeni krumpir pažljivo prepolovite dok je još topao. Vilicom odstranite unutrašnjost krumpira i prebacite u zdjelu.

Krumpir pomiješajte s nasjeckanim šampinjonima, začinima i s 50 grama naribanog parmezana.

5. Smjesom napunite polovice krumpira. Pecite još 20-ak minuta u pećnici dok šampinjoni omekšaju.

Krumpire posipajte s preostalim naribanim sirom i zapecite u pećnici još pet minuta dok se ne rastopi.

6. Poslužite kao samostalno jelo ili uz odrezak po želji. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju