Bundeve svih boja i oblika krase tržnice i trgovine, a mi smo jedva dočekali sezonu kako bismo krenuli isprobavati nove slane i slatke recepte. Punjene bundeve uvijek su dobar izbor za slasnu jesensku večeru pa isprobajte ovu povrtnu varijaciju.

U trendu Pečeno pile s krumpirom Tjedni jelovnik Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima Orebić - 1 Baza iz snova Gradić na Pelješcu s fasadama boje sunca što diše ritmom prošlih vremena Apartman Sto ljudi... Najgori gosti na koje se tuže domaći iznajmljivači: "Dva tjedna nisu izlazili iz apartmana, ne znam što su radili"

Sastojci:

2 manje ili srednje velike hokaido ili butternut tikve
200 g svježeg sira
parmezan (količina prema izboru)
150 g dimljenog sira
3 mrkve srednje veličine
3 češnja češnjaka
sol, papar

Priprema:

1. Bundeve prepolovite i izvadite im koštice te stavite peći na 10-15 minuta.

2. Naribajte mrkvu. Ako želite, mrkvu kratko popržite na tavi, no možete ju koristiti i sirovu. Usitnite češnjak.

3. Naribajte parmezan te narežite dimljeni sir na ploške ili trake.

4. Pomiješajte mrkvu i češnjak sa svježim sirom i posolite te ovim nadjevom napunite polovice tikvi koje ste u međuvremenu izvadili iz pećnice.

5. Preko toga stavite ploške ili trakice dimljenog sira i posipajte parmezanom te stavite peći na 200 stupnjeva dok tikva ne omekša. Dobar tek!