Bundeve svih boja i oblika krase tržnice i trgovine, a mi smo jedva dočekali sezonu kako bismo krenuli isprobavati nove slane i slatke recepte. Punjene bundeve uvijek su dobar izbor za slasnu jesensku večeru pa isprobajte ovu povrtnu varijaciju.

U trendu Kampiranje Zlatne godine Kako se nekoć kampiralo? 10 prizora koji bude sjetu, ali i smijeh Spavanje na konopima/Ilustracija Mračno doba Ovako se živjelo u doba velikog siromaštva: Ljudi su davali novac kako bi mogli spavati na konopcima Serravalle Designer Outlet - 1 Super popusti Najveći outlet u Europi: Zlatni savjeti za šoping-izlet u Italiju

Sastojci:

2 manje ili srednje velike hokaido ili butternut tikve
200 g svježeg sira
parmezan (količina prema izboru)
150 g dimljenog sira
3 mrkve srednje veličine
3 češnja češnjaka
sol, papar

Priprema:

1. Bundeve prepolovite i izvadite im koštice te stavite peći na 10-15 minuta.

2. Naribajte mrkvu. Ako želite, mrkvu kratko popržite na tavi, no možete ju koristiti i sirovu. Usitnite češnjak.

3. Naribajte parmezan te narežite dimljeni sir na ploške ili trake.

4. Pomiješajte mrkvu i češnjak sa svježim sirom i posolite te ovim nadjevom napunite polovice tikvi koje ste u međuvremenu izvadili iz pećnice.

5. Preko toga stavite ploške ili trakice dimljenog sira i posipajte parmezanom te stavite peći na 200 stupnjeva dok tikva ne omekša. Dobar tek!