Bundeve svih boja i oblika krase tržnice i trgovine, a mi smo jedva dočekali sezonu kako bismo krenuli isprobavati nove slane i slatke recepte. Punjene bundeve uvijek su dobar izbor za slasnu jesensku večeru pa isprobajte ovu povrtnu varijaciju.
Sastojci:
2 manje ili srednje velike hokaido ili butternut tikve
200 g svježeg sira
parmezan (količina prema izboru)
150 g dimljenog sira
3 mrkve srednje veličine
3 češnja češnjaka
sol, papar
Priprema:
1. Bundeve prepolovite i izvadite im koštice te stavite peći na 10-15 minuta.
2. Naribajte mrkvu. Ako želite, mrkvu kratko popržite na tavi, no možete ju koristiti i sirovu. Usitnite češnjak.
3. Naribajte parmezan te narežite dimljeni sir na ploške ili trake.
4. Pomiješajte mrkvu i češnjak sa svježim sirom i posolite te ovim nadjevom napunite polovice tikvi koje ste u međuvremenu izvadili iz pećnice.
5. Preko toga stavite ploške ili trakice dimljenog sira i posipajte parmezanom te stavite peći na 200 stupnjeva dok tikva ne omekša. Dobar tek!