Sastojci za francuski tart:
Tijesto:
150 g pšeničnog glatkog brašna
100 g kukuruznog brašna
3/4 žličice soli
1/2 žličice praška za pecivo
125 g maslaca
100 g svježeg sira
1 jaje
Nadjev:
4 žlice maslaca
2 glavice luka
1/4 šalice bijelog vina
žlica do dvije smeđeg šećera
2 žličice majčine dušice
1/2 žličice soli
1/2 žličice papara
Šalica ricotte
Jaje
1/2 šalice naribanog parmezana
Priprema:
1. Pomiješajte obje vrste brašna, prašak za pecivo i sol.
2. Maslac narezan na listiće utrljajte u suhe sastojke pa dodajte sir i razmućeno jaje te sve zamijesite tijesto.
3. Zamotajte ga u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na 30 minuta.
4.Tijesto razvaljajte tako da rubovi vise iz namašćenog kalupa.
5. Izbockajte tijesto vilicom i ponovo ga stavite u hladnjak na 15-ak minuta, a zatim pecite na 180°C oko 20 minuta.
6. Na maslacu popržite luk, dodajte bijelo vino, šećer i začine.
7. Pomiješajte jaja i sir.
8. Na tijesto stavite smjesu sa sirom, parmezan i luk pa pecite još 15 minuta.
Savjet: Nemate li mnogo vremena za pripremu, iskoristite zamrznuto lisnato tijesto.