Za dobru čokoladnu glazuru je potrebna kvalitetna čokolada, ali i dobra tehnika. Čokolada se najbolje topi na pari, to dobro znamo, no kad joj dodamo na kockice narezan maslac i ulje, dobijemo gustu, sjajnu čokoladnu masu kojom sa zadovoljstvom prelijevamo naše omiljene kolače.

U trendu Kadulja - 1 Kadulja ili žalfija Više od začina: Čudesna mediteranska "biljka koja liječi sve" Cascada cottage Barilović - 12 Između Rijeke i Zagreba Iznad rijeke: Kuća stvorena za uživanje i dugi oproštaj od ljeta Galette sa šljivama Miriše na još... Ne može jednostavnije: Recept za savršenu pitu sa šljivama zbog koje ćete progovoriti francuski

Pročitajte još neke od savjeta za glazuru bez greške, neka vaši kolači uvijek sjaje pravim čokoladnim sjajem!

Jeste li znali da je izumljena nova vrsta čokolade? Kakvu bi tek fantastičnu glazuru s njom dobili!

Sastojci:

150 g tamne čokolade
50 g maslaca
2 žlice ulja
1 žlica vode

Priprema:

1. Čokoladu natrgajte na manje komadiće, a maslac narežite na kockice.

2. U posudu stavite vodu i zakuhajte. Na tu posudu stavite manju posudu u koju ste stavili čokoladu i maslac, no pazite da ta posuda ne dodiruje vodu. Uz stalno lagano miješanje otopite čokoladu i maslac, dodajte ulje i vodu, lagano izmiješajte da se sve lijepo poveže pa maknite s vodene kupelji.

3. Prelijte po vašem kolaču i ostavite da se stegne na sobnoj temperaturi, tek onda stavite na hladno.