Za dobru čokoladnu glazuru je potrebna kvalitetna čokolada, ali i dobra tehnika. Čokolada se najbolje topi na pari, to dobro znamo, no kad joj dodamo na kockice narezan maslac i ulje, dobijemo gustu, sjajnu čokoladnu masu kojom sa zadovoljstvom prelijevamo naše omiljene kolače.

U trendu Kviz općeg znanja - 13 15 pitanja Kviz općeg znanja: Za one koji čitaju (i pamte) dalje od naslova Spud Bud Spud Bud Hit-krumpiri zbog kojih se čekalo u ogromnim redovima na Dolcu sele se na more Ribarska kuća u uvali Magrovica, Dugi otok, Airbnb - 2 Pravi mali raj Dva metra od mora: Ribarska kućica na Dugom otoku za istinsku uživanciju

Pročitajte još neke od savjeta za glazuru bez greške, neka vaši kolači uvijek sjaje pravim čokoladnim sjajem!

Jeste li znali da je izumljena nova vrsta čokolade? Kakvu bi tek fantastičnu glazuru s njom dobili!

Sastojci:

150 g tamne čokolade
50 g maslaca
2 žlice ulja
1 žlica vode

Priprema:

1. Čokoladu natrgajte na manje komadiće, a maslac narežite na kockice.

2. U posudu stavite vodu i zakuhajte. Na tu posudu stavite manju posudu u koju ste stavili čokoladu i maslac, no pazite da ta posuda ne dodiruje vodu. Uz stalno lagano miješanje otopite čokoladu i maslac, dodajte ulje i vodu, lagano izmiješajte da se sve lijepo poveže pa maknite s vodene kupelji.

3. Prelijte po vašem kolaču i ostavite da se stegne na sobnoj temperaturi, tek onda stavite na hladno.