Sastojci za pastu primaveru:
300 grama tjestenine
400 grama šparoga
300 grama graška
100 grama naribanog parmezana
50 ml suhog bijelog vina
4 žlice maslaca
15 grama svježe mente

Priprema:
1. Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Zadržite 50 mililitara vode od kuhanja tjestenine. Tjesteninu procijedite.

2. U dubokoj tavi otopite maslac pa na umjerenoj temperaturi pirjajte očišćene šparoge oko četiri minute.

3. Ulijte vino i kuhajte sve zajedno uz miješanje oko pola minute.

4. U tavu dodajte grašak i mentu, posolite i popaprite.

5. Dodajte skuhanu tjesteninu i vodu od kuhanja. Sve zajedno dobro promiješajte.

6. Na kraju umiješajte naribani parmezan i poslužite toplo. Dobar tek!

U videu pogledajte kako se priprema pasta primavera u svega 15-tak minuta.