Sastojci za pastu primaveru:

  • 300 g tjestenine
  • 400 g šparoga
  • 300 g graška
  • 100 g naribanog parmezana
  • 50 ml suhog bijelog vina
  • 4 žlice maslaca
  • 15 g svježe mente

Priprema paste primavera:

  1. Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Zadržite 50 mililitara vode od kuhanja tjestenine. Tjesteninu procijedite.
  2. U dubokoj tavi otopite maslac pa na umjerenoj temperaturi pirjajte očišćene šparoge oko četiri minute.
  3. Ulijte vino i kuhajte sve zajedno uz miješanje oko pola minute.
  4. U tavu dodajte grašak i mentu, posolite i popaprite.
  5. Dodajte skuhanu tjesteninu i vodu od kuhanja. Sve zajedno dobro promiješajte.
  6. Na kraju umiješajte naribani parmezan i poslužite toplo. Dobar tek!
     
U trendu Pileći paprikaš Tjedni jelovnik Zasitna su, fina i rade se bez puno muke: Sedam predobrih jela za svaki dan ovog tjedna Kuća za odmor Out House, Sv. Ivan Zelina, Airbnb - 9 Mir i tišina Pola sata od Zagreba: Kuća s bazenom za vikend-odmor u kojoj vam nitko neće smetati Korčula - 10 Kao brod od kamena Pogledajte nevjerojatne prizore Korčule: Grad kontrasta, između mora i povijesti