Sastojci za pastu primaveru:

  • 300 g tjestenine
  • 400 g šparoga
  • 300 g graška
  • 100 g naribanog parmezana
  • 50 ml suhog bijelog vina
  • 4 žlice maslaca
  • 15 g svježe mente

Priprema paste primavera:

  1. Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Zadržite 50 mililitara vode od kuhanja tjestenine. Tjesteninu procijedite.
  2. U dubokoj tavi otopite maslac pa na umjerenoj temperaturi pirjajte očišćene šparoge oko četiri minute.
  3. Ulijte vino i kuhajte sve zajedno uz miješanje oko pola minute.
  4. U tavu dodajte grašak i mentu, posolite i popaprite.
  5. Dodajte skuhanu tjesteninu i vodu od kuhanja. Sve zajedno dobro promiješajte.
  6. Na kraju umiješajte naribani parmezan i poslužite toplo. Dobar tek!
     
U trendu Tekućina iz konzerve slanutka ili graha zove se aquafaba Važno pitanje Treba li ispirati tekućinu iz konzerve graha ili slanutka? Pohane tikvice ukusno su ljetno jelo Tjedni jelovnik 7 "sirotinjskih", ali finih jela za svaki dan ovoga tjedna koji se mogu napraviti za pet eura Moja posebna kuća na osami - 3 Na Visu Tik do mora: Kuća na osami s "privatnom" plažom za odmor od svega