Sastojci:
1 paket lisnatog tijesta
8 jaja
1 l mlijeka
200 grama šećera
2 paketića vanilin šećera
60 grama brašna

> Kremšnita neka pričeka: Na jelovniku je fantastični samoborski kotlet

Priprema:

1. Podijelite lisnato tijesto na dva jednaka dijela, pa svaki razvucite na veličinu lima za pečenje.

2. Ispecite zasebno gornju i donju koru u prethodno zagrijanoj pećnici na 175 stupnjeva Celzija dok ne postanu zlatnožute, oko 10 do 15 minuta. Ostavite ih sa strane da se ohlade.

3. Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Od bjelanjaka istucite čvrst snijeg.

4. U žumanjke dodajte šećer, vanilin šećer, brašno i nekoliko žlica mlijeka. Ostatak mlijeka ugrijte na štednjaku.

5. Smjesu od žumanjaka stavite u zaseban lonac i kuhajte na laganoj temperaturi postepeno dodajući toplo mlijeko dok ne zgusne. Pustite da se smjesa malo ohladi i umiješajte je u tučene bjelanjke.

6. Toplu smjesu prelijte preko pečene kore, te je preklopite drugom korom. Preko kremšnite pospite šećer u prahu. Dobar tek!

U videu Turističke zajednice grada Samobora pogledajte kako se rade prave samoborske kremšnite.