Dobre stare palačinke ne mogu nikome dosaditi, ali povremeno je dobro unijeti i malo novine u njihovu izvedbu.

Dok još traje sezona tikvi i bundeva, iskoristite ovu namirnicu kako biste isprobali novu varijantu palačinki. 

Sastojci:

3 dl mlijeka
225 g pirea od butternut tikve ili bundeve po izboru
1 jaje
2 žlice ulja
250 g brašna
žlica šećera
pola vrećice praška za pecivo
žličica cimeta
žličica đumbira u prahu
žličica muškatnog oraščića
četvrtina žličice klinčića
žličica vanilije
pola žličice soli
komadići čokolade (količina po želji)

Priprema:

1. U blenderu izmiješajte mlijeko, pire od tikve, ulje i jaje dok smjesa ne postane homogena.

2. U zdjeli pomiješajte brašno, začine, šećer i sol.

3. Suhu smjesu pomiješajte pažljivo u mokru. Na kraju ubacite komadiće čokolade.

4. Palačinke pecite na nauljenoj tavi tako da za svaku koristite mjeru od otprilike 3 žlice smjese. Lopaticom raširite oko 3 žlice smjese na nauljenu tavu i kada vidite da su rubovi porumenjeli, okrenite i pecite još koju minutu na drugoj strani.

Žgaravica: 7 namirnica koje gase ''vatrenu'' bol Đumbir Cvjetača Zobena kaša s jabukama i cimetom +0 Banana

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju