Kako biste dodatno zašarenili vaš svakodnevni jelovnik, tu je svestrana meksička salata. Toliko je šarena i nutritivno bogata sastojcima da vrlo često može zamijeniti i čitav obrok. Grah, kukuruz, avokado, rajčice, krastavci, malo čilija, slobodno nastavite niz... Uz ovakvu salatu dovoljno je izgrilati koju krišku kruha ili tortilju i slasna večera za čas posla je tu!

Ako volite bogate salate pripremljene na raznorazne načine, posebno one koje uključuju tunjevinu, ali ste ih uvijek jeli uz dodatak kuhane tjestenine, škicnite na koje se sve načine može pripremiti salata od tunjevine bez tjestenine.

Za sve obožavatelje salata koje su i više od salata, tu je recept za šopsku salatu koja nam je omiljena u svako doba godine, a posbeno je obožavamo ljeti.

Sastojci:

pola glavice iceberg salate
2 svježe rajčice
1 svježi krastavac
1 svježa crvena paprika
1 svježa žuta paprika
1 glavica ljubičastog luka
250 g konzerviranog crvenog graha
250 g konzerviranog kukuruza šećerca
1 svježa čili papričica
1 avokado

Za preljev:
3 žlice vinskog octa
2 žlice soka od limete
75 ml maslinovog ulja
1 režanj sitno sjeckanog češnjaka
2 prstohvata soli
malo svježe mljevenog crnog papra


Priprema:

1. Iceberg salatu narežite na sitnije trakice, a sve ostalo svježe povrće, osim čilija na sitnije kockice. Avokado ogulite i narežite na tanke ploške. Čili usitnite.

2. Ocijedite grah i kukuruz pa ih stavite u duboku zdjelu. Dodajte rajčicu, papriku, krastavac, luk i čili pa sve dobro izmiješajte.

3. Na kraju dodajte narezanu zelenu salatu.

4. Napravite preljev: u manju staklenku stavite sve sastojke za preljev, zatvorite staklenku pa sve dobro protresite dok ne dobijete gustu emulziju.

5. Prelijte po salati i sve dobro izmiješajte, probajte pa dodatno začinite prema ukusu, dodajte avokado i poslužite.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju