Sastojci za pizza-lazanje za 8 osoba:
500 grama kobasica
600 ml umaka za pizzu
200 grama sira ricotta
1 crveni luk
300 grama paprike
3 češnja češnjaka
12 listova lazanja
180 grama salame za pizzu
200 grama svježeg bosiljka
600 grama sira mozzarelle

Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 190 Celzijevih stupnjeva.

2. Na umjerenoj vatri prepržite meso iz kobasica dok ne dobije smeđu boju. Odstranite meso iz tavice.

3. U istoj tavi prepržite luk i papriku nasjeckane na kockice, kao i češnjak koji ste protisnuli kroz prešu. Pirjajte oko deset minuta dok povrće ne omekša.

4. Skuhajte listove lazanja u posoljenoj vodi.

5. U vatrostalnoj posudi složite pizza-lazanje na sljedeći način: na dno stavite tanak sloj umaka za pizzu, prekrijte ga napola kuhanim listovima lazanja, premažite sirom ricottom, prženim kobasicama, pirjanim povrćem i mozzarellom.

Preko svega stavite umak za pizzu i listove lazanje koje ćete ponovo namazati ricottom, salamom tipa zimske, svježim listovima bosiljka, mozzarella sirom i umakom za pizzu.

Na zadnji sloj tjestenine stavite umak za pizzu, sir mozzarelu, preostalo povrće, kobasicu i zimsku kobasicu.

6. Pizza-lazanje stavite peći u pećnicu na 45 do 55 minuta dok se svi sastojci na sljube. Dobar tek!

U videu "Tastyja" pogledajte kako može napraviti pizzu-lazanje.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju