Sjajni keksi za doručak ili međuobrok koji će vam podići energiju zahvaljujući banani i maslacu od kikirikija, a i držati vas dugo sitima. Najbolje od svega, priprema i pečenje traje svega pola sata, pa ih možete pripremiti i kad ste u gužvi.

U trendu Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Složenac od naribanih tikvica Najlakši recept Izvana hrskav, a iznutra mekan i sočan: Naribajte tikvice i napravite ovaj neodoljivi ljetni složenac

Sastojci:

170 g mueslija
2 banane
190 g maslaca od kikirikija ili nekog orašastog ploda
1 žličica cimeta

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva.
2. Pomiješajte zdrobljene banane i maslac, a potom dodajte muesle i cimet. Sve dobro promiješajte.
3. Koristeći žlicu (jer smjesa će biti jako ljepljiva) slažite kekse na pleh postavljen papirom za pečenje.
4. Pecite 10 do 12 minuta.
5. Izvadite kekse iz pećnice i ostavite da se ohlade u potpunosti prije nego što ih maknete.

Ovi keksi mogu stajati u hladnjaku do dva tjedna, a u zamrzivaču i do pola godine.