Sjajni keksi za doručak ili međuobrok koji će vam podići energiju zahvaljujući banani i maslacu od kikirikija, a i držati vas dugo sitima. Najbolje od svega, priprema i pečenje traje svega pola sata, pa ih možete pripremiti i kad ste u gužvi.

U trendu Popečci od tikvica Super ljetni ručak Ne trebaju vam jaja: Brzi recept za ekstra hrskave i fine popečke od tikvica Terra Iapodica - 8 Terra Iapodica U zemlji Japoda: Pogledajte kako niču nove kućice pod zemljom nedaleko od Plitvičkih jezera Pečene tikvice iz pećnice Mljac! Pečene tikvice iz pećnice: Njihovo hrskavo savršenstvo gotovo za samo 15 minuta

Sastojci:

170 g mueslija
2 banane
190 g maslaca od kikirikija ili nekog orašastog ploda
1 žličica cimeta

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva.
2. Pomiješajte zdrobljene banane i maslac, a potom dodajte muesle i cimet. Sve dobro promiješajte.
3. Koristeći žlicu (jer smjesa će biti jako ljepljiva) slažite kekse na pleh postavljen papirom za pečenje.
4. Pecite 10 do 12 minuta.
5. Izvadite kekse iz pećnice i ostavite da se ohlade u potpunosti prije nego što ih maknete.

Ovi keksi mogu stajati u hladnjaku do dva tjedna, a u zamrzivaču i do pola godine.