Sjajni keksi za doručak ili međuobrok koji će vam podići energiju zahvaljujući banani i maslacu od kikirikija, a i držati vas dugo sitima. Najbolje od svega, priprema i pečenje traje svega pola sata, pa ih možete pripremiti i kad ste u gužvi.

U trendu Pileći paprikaš Tjedni jelovnik Zasitna su, fina i rade se bez puno muke: Sedam predobrih jela za svaki dan ovog tjedna Kuća za odmor Out House, Sv. Ivan Zelina, Airbnb - 9 Mir i tišina Pola sata od Zagreba: Kuća s bazenom za vikend-odmor u kojoj vam nitko neće smetati Korčula - 10 Kao brod od kamena Pogledajte nevjerojatne prizore Korčule: Grad kontrasta, između mora i povijesti

Sastojci:

170 g mueslija
2 banane
190 g maslaca od kikirikija ili nekog orašastog ploda
1 žličica cimeta

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva.
2. Pomiješajte zdrobljene banane i maslac, a potom dodajte muesle i cimet. Sve dobro promiješajte.
3. Koristeći žlicu (jer smjesa će biti jako ljepljiva) slažite kekse na pleh postavljen papirom za pečenje.
4. Pecite 10 do 12 minuta.
5. Izvadite kekse iz pećnice i ostavite da se ohlade u potpunosti prije nego što ih maknete.

Ovi keksi mogu stajati u hladnjaku do dva tjedna, a u zamrzivaču i do pola godine.