Sjajni keksi za doručak ili međuobrok koji će vam podići energiju zahvaljujući banani i maslacu od kikirikija, a i držati vas dugo sitima. Najbolje od svega, priprema i pečenje traje svega pola sata, pa ih možete pripremiti i kad ste u gužvi.

U trendu Špageti s tunom Tjedni jelovnik Bez puno posuđa i kompliciranja: 7 prefinih ljetnih jela za svaki dan ovoga tjedna Čiovo - 2 Nekad Boa, danas Čiovo Može i bez trajekta: Predivan otok nedaleko od Splita na kojem ćete pronaći pustinju, čisto more i rajske plaže Bijela parmigiana s tikvicama Savršeno za ljeto Bijela parmigiana: Recept za zapečene tikvice sa šunkom i sirom

Sastojci:

170 g mueslija
2 banane
190 g maslaca od kikirikija ili nekog orašastog ploda
1 žličica cimeta

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva.
2. Pomiješajte zdrobljene banane i maslac, a potom dodajte muesle i cimet. Sve dobro promiješajte.
3. Koristeći žlicu (jer smjesa će biti jako ljepljiva) slažite kekse na pleh postavljen papirom za pečenje.
4. Pecite 10 do 12 minuta.
5. Izvadite kekse iz pećnice i ostavite da se ohlade u potpunosti prije nego što ih maknete.

Ovi keksi mogu stajati u hladnjaku do dva tjedna, a u zamrzivaču i do pola godine.