Domaća majoneza nezaobilazan je dio francuske salate i brojnih sendviča te izvrstan prilog pečenom mesu, ribi ili krumpirićima. No mnogi izbjegavaju njegovu izradu kod kuće jer misle da trebaju potrošiti sate u kuhinji.
Uistinu, postoje recepti koji iziskuju dugotrajno miješanje jaja uz postupno dodavanje ulja, no cijeli proces moguće je skratiti na svega jednu minutu. Uz pomoć trika sa štapnim mikserom taj slasni namaz bit će gotov za 60 sekundi.
Sastojci:
1 veliko jaje
200 ml biljnog ulja
1 žlica limunova soka
prstohvat soli
Priprema:
1. U visoku posudu stavite jedno jaje sobne temperature, prstohvat soli, žlicu limunova soka i ulje.
Umjesto limuna možete upotrijebiti i neku drugu vrstu “kiseline” poput soka limete, jabučnog octa ili slično.
2. Uronite štapni mikser u smjesu i miksajte sve zajedno oko jedne minute.
3. Stavite u hladnjak prije posluživanja. Dobar tek!
Savjet plus:
Okus majoneze možete obogatiti i s malo senfa, češnjakom u prahu ili nekom drugom vrstom začina.