Sastojci za raviole punjene bundevom: 

Tijesto:
400 g mekog brašna
3 velika jaja
1 žlica ulja
malo soli

Nadjev:
250 g bundeve
40 g parmezana
150 g kremastog sira
sjeckani vlasac
sol
papar

Umak:
10 dag slanine
začinsko bilje (majčina dušica, vlasac)
glavica luka
maslac
2 dl temeljca
1/2 žličice jestivog škroba
parmezan

> Ispirete li je? Najveće pogreške kod kuhanja tjestenine iz bilježnice talijanskog majstora

 Priprema:

1. Pomiješajte sastojke za tijesto i mijesite oko deset minuta pa ga zamotajte u krpu.

2. Bundevu prepolovite, prelijte maslinovim uljem te stavite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje pa pecite oko 45 minuta na 180 stupnjeva Celzijevih. 

3. Bundevu izdubite žlicom te zgnječite u pire, dodajte parmezan, sjeckani vlasac, sol i papar.

4. Razvaljajte tjesto na debljinu od oko 2 mm.

5. Izrežite tijesto na pravokutnike te na sredinu svakog stavite hrpicu nadjeva.

6. Svaki pravokutnik navlažite vodom pa spojite krajeve te ostavite da se kratko suše.

7. Na maslacu popržite luk i slaninu, dodajte temeljac pomiješan sa škrobom i začine. Kratko kuhajte pa prelijte preko raviola te pospite parmezanom.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju