Sastojci za raviole punjene bundevom:
Tijesto:
400 g mekog brašna
3 velika jaja
1 žlica ulja
malo soli
Nadjev:
250 g bundeve
40 g parmezana
150 g kremastog sira
sjeckani vlasac
sol
papar
Umak:
10 dag slanine
začinsko bilje (majčina dušica, vlasac)
glavica luka
maslac
2 dl temeljca
1/2 žličice jestivog škroba
parmezan
> Ispirete li je? Najveće pogreške kod kuhanja tjestenine iz bilježnice talijanskog majstora
Priprema:
1. Pomiješajte sastojke za tijesto i mijesite oko deset minuta pa ga zamotajte u krpu.
2. Bundevu prepolovite, prelijte maslinovim uljem te stavite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje pa pecite oko 45 minuta na 180 stupnjeva Celzijevih.
3. Bundevu izdubite žlicom te zgnječite u pire, dodajte parmezan, sjeckani vlasac, sol i papar.
4. Razvaljajte tjesto na debljinu od oko 2 mm.
5. Izrežite tijesto na pravokutnike te na sredinu svakog stavite hrpicu nadjeva.
6. Svaki pravokutnik navlažite vodom pa spojite krajeve te ostavite da se kratko suše.
7. Na maslacu popržite luk i slaninu, dodajte temeljac pomiješan sa škrobom i začine. Kratko kuhajte pa prelijte preko raviola te pospite parmezanom.