Sastojci za raviole punjene bundevom: 

U trendu Limun kocke s grčkim jogurtom Jednostavno Lagane, osvježavajuće i silno ukusne: Recept za limun kocke s grčkim jogurtom Slani kolač s tikvicama i parmezanom Brzo i prefino Bolji od kruha: Recept za slani kolač s tikvicama i parmezanom Osijek Slavonski izlet Prije sam obišao Andaluziju, Maroko, Siciliju... Dojmovi mog prvog posjeta Osijeku, koji mi se praktični nalazi "na pragu"

Tijesto:
400 g mekog brašna
3 velika jaja
1 žlica ulja
malo soli

Nadjev:
250 g bundeve
40 g parmezana
150 g kremastog sira
sjeckani vlasac
sol
papar

Umak:
10 dag slanine
začinsko bilje (majčina dušica, vlasac)
glavica luka
maslac
2 dl temeljca
1/2 žličice jestivog škroba
parmezan

> Ispirete li je? Najveće pogreške kod kuhanja tjestenine iz bilježnice talijanskog majstora

 Priprema:

1. Pomiješajte sastojke za tijesto i mijesite oko deset minuta pa ga zamotajte u krpu.

2. Bundevu prepolovite, prelijte maslinovim uljem te stavite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje pa pecite oko 45 minuta na 180 stupnjeva Celzijevih. 

3. Bundevu izdubite žlicom te zgnječite u pire, dodajte parmezan, sjeckani vlasac, sol i papar.

4. Razvaljajte tjesto na debljinu od oko 2 mm.

5. Izrežite tijesto na pravokutnike te na sredinu svakog stavite hrpicu nadjeva.

6. Svaki pravokutnik navlažite vodom pa spojite krajeve te ostavite da se kratko suše.

7. Na maslacu popržite luk i slaninu, dodajte temeljac pomiješan sa škrobom i začine. Kratko kuhajte pa prelijte preko raviola te pospite parmezanom.