Kad biste znali koliko je lako kod kuće napraviti svoj domaći bounty, vjerujemo da ga nikad više ne biste kupili, dobro možda samo u napadu krize za kokosom i čokoladom, i to onda kad ste daleko od kuhinje i kuće. Stvarno je lako! Treba vam svega nekoliko sastojaka, jedna noć da se stegnu, a nakon toga čelična volja da ih ne pojedete sve odjednom jednom kad ih napravite. Domaći Bounty je sve što vam treba u ove sive, zimske dane, priznajte. I mi bismo rado gricnuli jedan ili dva.

Kombinacija kokosa i čokolade nikad nije bila finija, osim još možda u mekanim, prozračnim čupavcima. Da samo znate kakav mi imamo recept za slasne čupavce, takav da ih nećete htjeti ispustiti iz ruke!

Čuli ste mnogo o kokosovom ulju, ali ga baš niste puno koristili i ne znate točno kakva je istina o kokosovu ulju, je li on toliko zdrav ili pak s druge strane i otrovan? Kliknite, mi smo saznali.

Sastojci:

250 g kokosa
150 g maslaca
150 g šećera
1 vanilin šećer
100 ml slatkog vrhnja
na vrh noža soli

Za čokoladnu glazuru:
200 g mliječne ili tamne čokolade
2 žlice kokosovog ulja

Priprema:

1. U posudu stavite nasjeckani maslac, šećer, vanilin šećer, sol i slatko vrhnje pa zavrijte.

2. Skinite s vatre pa umiješajte kokos.

3. Izlijte u pleh koji ste obložili papirom za pečenje pa lijepo poravnajte površinu te ostavite preko noći u hladnjaku da se hladi i stegne.

4. Sljedeći dan izvadite iz pleha pa narežite na duguljaste pločive (oblika bounty čokoladica).

5. Na pari otopite čokoladu, dodajte kokosovo ulje i dobro izmiešajte.

6. Prelijte svaku pločicu otopljenom čokoladom (ili umačite pločice u čokoladu), stavite na rešetku za hlađenje i pustite da se čokolada stegne.
7. Držite u hladnjaku i poslužite kad god vam je volja.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju