Poznati chef Marin Medak pokazao je da pivo može biti savršen dodatak različitim vrstama jela pa čak i dagnjama! Vlasnik bistroa RougeMarin, na kulinarskoj je radionici skuhao dagnje s pivom Karlovačko Royal 1854.
Zbog svoje iznimne punoće okusa, kojeg mu daje posebna sorta aromatičnog hmelja te dvije vrste ječmenog slada, Royal 1854 se izvrsno spojio s dagnjama, kojih je vrlo brzo - nestalo. Za sve one koji nisu imali prilike prisustvovati ovom događaju, a žele osjetiti ovaj nov okus - eto recepta!
Dagnje s pivom
SASTOJCI:
• 60 ml maslinovog ulja
• 150 g luka (sitno nakosanog)
• 2 režnja češnjaka (sitno nakosanog)
• 250 g cherry rajčica prerezanih na ¼ (ili 4 San Marzano rajčice oguljene i narezane na kockice)
• 500 ml piva Karlovačko Royal 1854
• 1,5 kg dagnji očišćenih od brkova i nečistoća izvana
• 60 g maslaca
• grubo mljeveni papar
• 30 g mladog luka
PRIPREMA:
Zagrijati ulje, dodati luk i češnjak. Sotirati 3-4 minute, dodati rajčice i kuhati još 5-6 minuta. Dodati pivo, zakuhati, dodati dagnje, smanjiti vatru, pokriti i pustiti da se upari 5-6 minuta.
Malo protresti posudu da se sve dagnje otvore (one koje se ne otvore baciti!). Procijediti dagnje i povrće u zdjele, nastalu juhu vratiti u tavu, dodati maslac i papar, pustiti da zakuha, ubaciti mladi luk na 1 minutu i preliti preko dagnji. Poslužiti s kruhom.
New York za najsretnije pivopije!
Heineken je vodeće međunarodno premium pivo na svijetu te globalni brend dostupan u 179 zemalja svijeta, a pred nadolazeće blagdane organizira nagradnu igru u kojoj je glavna nagrada - putovanje u New York. Nagradna igra traje do 31. prosinca 2014. godine, a prijaviti se možete na ovoj aplikaciji. Ako i ne uspijete, uvijek vam ostaje fini recept s dagnjama, pivili!