Hotelsko osoblje oduvijek ima problema s gostima koji na odlasku pune kofere ručnicima, vješalicama, kućnim ogrtačima, pa čak i rastavljaju namještaj i nose ga kući u dijelovima umjesto magnetića za hladnjak. No, ono što je dopušteno uzeti sa sobom su šamponi i sapuni.

> Zašto hoteli izbjegavaju sobu broj 420?

Svakog dana gosti ostavljaju milijune do pola potrošenih šampona, regeneratora i preparata za tijelo u plastičnim bočicama koje se bacaju te ozbiljno pridonose globalnom problemu zagađenja okoliša.

Nakon vašeg odlaska, sobarice će plastične bočice ionako baciti u smeće. Odnesete li ih sa sobom barem ćete ih iskoristiti do kraja, a možete ih i reciklirati.

> Što luksuzniji to prljaviji: Stvari koje ne biste trebali dirati u hotelskim sobama

U siromašnim zemljama svake godine pola milijuna djece umire od posljedica dijareje, odnosno dehidracije, a ta bi se zastrašujuća brojka mogla smanjiti da imaju higijenske uvjete, poput sapuna. Stoga je američka organizacija Clean the World pokrenula inicijativu prikupljanja šampona i sapuna iz tristotinjak hotela te dostave u zemlje kojima su takve potrepštine najpotrebnije, ali za sada nažalost djeluju samo na području SAD-a.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju