Sigurno ste na nekom od portala vidjeli vijest kako tisuće znatiželjnika strepi hoće li se približiti novopečenim mega zvijezdama iz popularne Netflixove uspješnice Money Heist. To se dogodilo upravo na jednoj od lokacija na kojoj je snimana La Casa de Papel, a zaintrigirani pojedinci ostali su oduševljeni kad ih je tim sa seta svesrdno i pozdravio.

Ako ste je gledali, već znate da se radi o španjolskoj seriji u kojoj se pojavljuju pljačkaši čiji su zaštitni znakovi crvena odijela i maske s likom poznatog španjolskog umjetnika Salvadora Dalíja. Mnoštvo situacija govori u prilog skepticizmu, otporu i ogorčenosti prema sustavu, što je odjevna kombinacija savršeno i predstavila.

Većina kadrova Money Heista snimljena je u španjolskoj prijestolnici Madridu, a ekipa je pronašla zaista super lokacije na kojima su uspjeli odigrati neke od najboljih scena. Ako ćete se naći u Madridu, obavezno prošećite do lokacija i barem se na trenutak osjećajte kao u seriji.

Prvo što ćemo vam reći je da ćete vjerojatno ostati razočarani kad saznate da se scene koje ste gledali u The Royal Mint of Spain zapravo nisu snimale tamo unatoč tome što zgrada zaista postoji. Naime, scene su nastale u okolici Madrida, a razlog tome je da je ovo mjesto na kojem se tiskaju novčanice, stoga i dalje treba ostati sigurno i dalje od javnosti.

Ono što je predstavljalo vanjštinu zgrade The Royal Mint of Spain bila je Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), odnosno zgrada Španjolskog nacionalnog vijeća za istraživanja. Sljedeća važna lokacija je i trg Plaza de Callao gdje je sniman takozvani tuš novcem koji je letio svuda po zraku.

Ni četiri visoka nebodera nisu slučajna već su snimljena na području koje se zove Four Towers Business Area, a ako se sjećate večere u prirodi na kojoj je planirana pljačka, radi se o lokaciji koja se nalazi u blizini rijeke Guadarrama u središtu parka Regional.

Vidjeti možete i lokaciju gdje je snimana Španjolska banka, a radi se o zgradi Ministerio de Fomento, što je zapravo Ministarstvo javnih radova i prometa. Ipak, radi se samo o vanjštini dok su scene u unutrašnjosti nastale na zatvorenim setovima.

Još je jedna lokacija poznata, no ne nalazi se u Madridu, već u njegovoj okolici. San Frutos s pogledom na rijeku Duraton i pustinju, a uživo vidjeti možete i Abadíau de Parraces gdje su nastali planovi o krađi 90 tona zlata. Ako ste u Madridu ili okolici, ovo u lokacije za vas! No, postoje još neke koje su vrijedne posjete, a nalaze se na Filipinima, u Panami i Italiji.

Ako ste na Filipinima, vaša željena lokacija je otok Palawan koji je poznat po bajkovitim pješčanim plažama i kristalno čistom moru, a volite li još destinacija na kojima je priroda prekrasna, možete posjetiti i otoke Guna Yana u Panami gdje su Rio i Tokyo uživali na plaži početkom treće sezone. Ona lokacija koja je nama najbliža nalazi se u Italiji u Firenci, a radi se o Piazzi del Duomo.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju