Zimski ugođaj u hotelu Jezero

Ima nešto čarobno u tišini zime, krajolicima u kojima vrijeme kao da je stalo. Pozivamo vas da ove zime doživite idilične prizore uspavane prirode Plitvičkih jezera, osjetite blagodati iscjeljujućeg boravka na svježem zraku i kušate bogatstvo naše gastronomske ponude inspirirane ličkom tradicijom.

Kako bismo vam osigurali jedinstven zimski odmor i odmak od užurbanog ritma svakodnevice, pripremili smo za vas aranžman koji sadrži 1, 2 ili 3 noćenja s doručkom ili polupansionom u hotelu Jezero i uključenim ulaznicama u Nacionalni park Plitvička jezera. Ovu posebnu ponudu smo za vas upotpunili popustima na brojne sadržaje: finsku saunu u hotelu Jezero, masažu u kozmetičkom salonu Fors Fortis, jahanje na ranču Terra, ulaznicu za posjet Kući Velebita u Nacionalnom parku Sjeverni Velebit te kupnju rakija i likera tradicionalne proizvodnje na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Vlainić. Za sve vas koji se odlučite za uslugu noćenja s doručkom, nudimo popust na večeru u restoranu Lička kuća za cijelo vrijeme vašeg boravka.

• 1 noćenje s doručkom
• ulaznicu u Nacionalni park (vrijedi za cijelo vrijeme boravka)
• 20% popusta na večeru u restoranu Lička kuća
• 20% popusta na korištenje finske saune
• 20% popusta na RELAX masažu (u trajanju od 60 min) u kozmetičkom salonu „Fors Fortis“ u hotelu
• 20% popusta na cijene jahanja na ranču „Terra“
Cijena po osobi: od 365,00 kn

Doček Nove godine u Nacionalnom parku Plitvička jezera

Pozivamo vas da proslavite dolazak nove 2022. godine u hotelu Jezero, okruženi smirujućom zimskom idilom Nacionalnog parka Plitvička jezera. Dok priroda spava, mnoštvo prekrasnih slapova žubori sve dok ih hladnoća ličke zime ne utiša. Upravo u ovoj ledenoj bajci i sjaju silvestarske noći u hotelu Jezero, ostavite sve teško iza sebe, uživajte u toplim riječima, osmjesima i podijelite sa svojim najdražima početak jedne velike godine za vas!

Za vas smo pripremili novogodišnje aranžmane koji uključuju 1, 2 ili 3 noćenja sa svečanim dočekom u hotelu Jezero, uključenom ulaznicom za Nacionalni park Plitvička jezera i skijalište Mukinje. Ovisno o broju noćenja koji odaberete, u okviru aranžmana osigurali smo za vas brojne sadržaje od kojih izdvajamo – izlet u Prvan Selo na OPG Vlainić na degustaciju ličkih rakija i likera domaće proizvodnje uz ručak i prezentaciju ličkih običaja uz KUD Sinac, organizirani razgled parka s vodičem, bogate ručkove i večere u našim objektima uz živu glazbu, animaciju za djecu, svečanu večeru s bogatim izborom jela i poslijeponoćnim buffetom kao i tradicionalni novogodišnji piknik ručak na Kozjačkoj Dragi, u srcu Nacionalnog parka.

Odlučite li se za jedno noćenje, ove godine vam nudimo mogućnost dočeka u hotelu Jezero ili u tradicionalnom ambijentu restorana Lička kuća, gdje ćete imati priliku uživati u okusima ličke kuhinje, hrani proizvedenoj u ekološkoj oazi Lika destinacije. Opcija dočeka bez noćenja je također moguća u hotelu Jezero ili restoranu Lička kuća.

Stoga, otkrijte Liku svim svojim čulima i započnite novu 2022. godinu u Nacionalnom parku Plitvička jezera!

Gastro ponuda nacionalnog restorana Lička kuća

U ovo zimsko doba, posjetite nacionalni restoran Ličku kuću i kušajte široku ponudu specijaliteta autohtonih okusa pripremljenih na nove načine i još posluženu u izvornom ambijentu, Zamislite samo ovaj prizor – otvoreno ognjište, pucketanje vatre koja titra ispod ražnja, zrak ispunjen aromatičnim začinima i mirisima koji najavljuju da će se svježe pečeni specijalitet pojaviti na vašem tanjuru za samo nekoliko minuta.

Autohtoni okusi Like

Chef restorana Lička kuća – Igor Jularić, ističe kako temeljce spravljaju isključivo od povrća i mesa iz lokalnih proizvodnji dok tijesta i slastice proizvode u vlastitoj pekarnici, a meso obrađuju u vlastitoj mesnici. Sve to je bez upotrebe bilo kakvih aditiva ili umjetnih pripravaka. U restoranu se koriste moderne kuharske tehnologije, primjerice u zrenju mesa, u hladnom i toplom dimljenju mesnih prerađevina kao što su vlastita proizvodnja kobasica, u produkciji vlastite tjestenine ili pak u proizvodnji lokalnog izvornog namaza – Ličke base.

Na karti jela Ličke kuće mogu se pronaći jela kao što je „Lički zavežljaj“ u kojem se gostima servira jelo koje simulira janjeće pečenje s prilogom iz peke, ali spravljeno u malim porcijama ili „Orzoto od janjetine“ u kojem se spretno spaja tradicionalna žitarica ječam zajedno sa redukcijom tamnog Velebitskog piva i vlastitog španjolskog temeljca od junećih kostiju uz pirjano meso janjetine iz Like.

I slastice, uz tradicionalne ličke štrudle, imaju i svoje moderne varijante: planetarno popularna „cheesecake“ torta u Ličkoj kući napravljena je od ličke base, a glazirana je pekmezom od šljiva koji se kuha upravo u Ličkoj kući.

Uz tradicionalne okuse pripremljene na nove načine, u Ličkoj kući se i dalje može uživati i u okusima tradicionalno pripremljene janjetine i teletine ispod peke, ličkog krumpira… Ovakva jela potrebno je rezervirati minimalno tri sata prije dolaska.

Restoran i etno muzej

Restoran je sagrađen 1972. godine kao jedinstveni prostor, oživljavajući povijesti i upoznavajući goste s izgledom i ambijentom tradicionalne ličke kuće, da bi 2015. godine bio u cijelosti restauriran i uklopljen u izvorni lički rustikalni stil. Time je nastala idealna kulisa za prezentaciju i degustaciju autohtonih okusa ličkoga kraja spravljenih od domaćih namirnica. Funkcionira i kao inačica etno muzeja, pa tako osim degustiranja bogate gastro ponude, posjetitelji mogu u restoranu razgledati i niz uporabnih predmeta karakterističnih za nekadašnji život ličkih obitelji.

Pronađite više detalja ovdje.

Dođite na zimski odmor i doživite čari ličke zime na Plitvičkim jezerima!

 

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju