Cochem je prekrasan gradić u Falačkom Porajnju na zapadu Njemačke koje se prostire na oko 21 četvorni kilometar uz rijeku Moselle, a u kojem živi oko 5000 stanovnika.

Oduševljava pitoresknim prizorima zelenih dolina i cvjetnih livada, ali i eklektičnom arhitekturom koje datira još iz Srednjeg vijeka.

Najupečatljiviji dio Cochema svakako je raskošno uređeni dvorac Reichsburg iz 12. stoljeća koji je smješten na brdu iznad grada, a koje je u međuvremenu u potpunosti renoviran u neo-gotičkom stilu.

Sjesti na bicikl pod utjecajem alkohola u Njemačkoj mogla bi vam biti jedna od najgorih odluka u životu Putovanja Kazne i do 490 tisuća kuna: Devet neobičnih zakona u Njemačkoj

Reichsburg nudi razgled njegovih veličanstvenih prostorija pod stručnim vodstvom, a ukaže li vam se prilika svakako treba isprobati i vitešku gozbu – organiziranu četverosatnu večeru u dvorcu po uzoru na nekadašnje srednjevjekovne gozbe s mnoštvo hrane, zabave i smijeha.

Posjetiti treba i stari dio grada opasan s djelomično sačuvanim zidinama iz 14. stoljeća, ali i ispunjen osebujnim zgradama šareno obojenih pročelja poput barokne gradske vijećnice.

Prošećite uz obalu rijeke, a posjetite i Senfmühlemuzej posvećen senfu koji se smatra omiljenim umakom stanovnika Cochema još od 1810. godine.

Slika nije dostupna Putovanja Slavna vrata na pragu dvaju svjetova: 6 zanimljivosti o simbolu Berlina i slobode

I ljubitelji vina doći će na svoje s obzirom da je ovo iznimno plodna regija prepuna divnih vinograda i vinoteka u kojima svakako treba isprobati domaće rizlinge.

Najbolje od svega? Unatoč svojoj ljepoti i brojnim sadržajima, Cochem još uvijek nije preplavljen turistima. Dio njegovog šarma otkrijte u fotogaleriji na početku teksta.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju