Venecija zapada ili Venecija Portugala nadimak je portugalskog gradića Aveira, poznatog po šarenim čamcima koji podsjećaju na talijanske gondole.

Šaroliki moliceiros nekoć nisu služili za turistička razgledavanja, nego za skupljanje morskih trava. Danas njima kanalom plove turisti i uživaju u secesijskim fasadama s karakterističnim prugama. Jedna od najvećih atrakcija u Aveiru je riblja tržnica na kojoj se mogu pronaći prekrasni svježi primjerci jegulja i morskih puževa, nezaobilaznih u portugalskoj kuhinji.

Do Aveira možete doći vlakom iz Porta – trebat će vam oko sat vremena vožnje. Kanali su nezaobilazan dio identiteta Aveira, mnogi tvrde da je baš duša grada u vodi koja njime prolazi. I doista, najbolje ćete ga upoznati šetnjom uz kanale, razgledavajući pastelne građevine, palme i možda uskočiti na tuk-tuk, umorite li se od hodanja.

Tura moliceirom traje manje od jednog sata jer je laguna duga tek 45 kilometara, a vožnja stoji oko 60 kuna. U usporedbi s Venecijom, cijena je prava sitnica jer je u Italiji plovidba gondolom od pola sata 600 kuna.

Planina koja ne oprašta! 13 stvari koje morate znati o Mount Everestu Mount Everest - 2 Mount Everest - 3 Mount Everest - 4 +1 Mount Everest - 5

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju