Galebovi izgledaju kao simpatične ptice, ali ako pitate vlasnike venecijanskih hotela, oni se s time neće nipošto složiti. Naime, galebovi su u jednom od najposebnijih svjetskih gradova postali prilično sigurni, a samim time i – agresivni, pa su i iz samih hotela odlučili pribjeći drastičnim mjerama…

Zamislite sljedeću situaciju: sjedite na balkonu, promatrate venecijanske kanale i jedete nešto fino. Zvuči sjajno, no tu idilu lako bi vam mogli pokvariti galebovi, koji će navaliti na vašu paštu, pizzu ili nešto treće i neće tek tako lako odustati.

Venecija - 1 Venecija - 1 (Foto: Getty Images)

Ipak, dva hotela u ovom gradu došla su na nesvakidašnju, ali efikasnu ideju. Hoteli Gritti Palace i Hotel Monaco & Grand Canal „naoružali“ su sobe pištoljima na vodu, a goste ohrabruju da agresivne ptice upravo otjeraju na taj način. Primijetite galeba koji se dolazi pogostiti vašom večerom? E pa istuširajte ga finim mlazom iz pištolja!

Galebovi su naime zadnjih godina postali toliko agresivni, da su održani sastanci na temu što učiniti po tom pitanju i kako zaštititi posjetitelje. Jedan od prijedloga bilo je puštanje neugodnih mirisa koje ljudi ne mogu osjetiti ali ptice da, a išlo se i toliko daleko, da je opcija bio i „angažman“ sokolova koji bi pazili na kanal. Ipak, hoteli su se odlučili za kudikamo jeftinije i brže rješenje.

Venecija - 4 Venecija - 4 (Foto: Getty Images)

A ako je vjerovati hotelijerima, u naumu su i uspjeli. „Čim vide pištolje na vodu, odlete u drugom smjeru“ izjavio je hotelijer Paolo Lorenzini za talijanske medije. Ako je ovo točno, onda svaka čast Venecijancima na pronalasku efikasnog rješenja za ovaj izazov.

Vodič kroz Veneciju: Stvari koje morate prekrižiti s liste u Kraljici Jadrana Venecija - 2 Venecija - 3 Venecija - 4 +1 Venecija - 5

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju