Smještene na sredini otoka Bohol na Filipinima, The Chocolate Hills u određeno vrijeme godine zaista daju naslutiti da su sastavljene upravo od čokolade. Naravno, mislimo izgledom.

Njihov točan broj se ne zna, no predviđanja kažu da ih je u rasponu od 1268 do 1776. Najviša dosežu visinu od 120 metara, a većina ih je visine od 30 do 50 metara. Protežu se na površini od 50 kilometara kvadratnih sredinom otoka i postale su prava senzacija.

The Chocolate Hills, odnosno čokoladne planine ili brda izvanredan su krajolik koji krasi otok Bohol koji je dio skupine otoka Visayas na jugu Filipina. Prava je misterija kako su nastale, a o nastanku postoje i dvije legende u čijim su glavnim ulogama divovi.

Prva legenda govori o borbi divova koji su se nakon duge borbe bacanjem zemlje i kamenja jedan na drugog umorili, a rezultat u prirodi bile su upravo nastale formacije. U drugoj pak legendi glavnu ulogu ima mladi div Arogo koji je bio zaljubljen u ženu koja je umrla. Zbog svoje tuge div je počeo plakati, a njegove ogromne suze pretvorile su se u čokoladna brda. 

Znanstvenici i geolozi i dalje pokušavaju otkriti kako su brda nastala, a najvjerojatnija je teorija da se radi o zamrznutim oblicima morskog vapnenca koji se zadržao na vrhu neprobojne glinene baze. Na prvu možete shvatiti da se radi samo o običnim prirodnim kreacijama, no završetkom sušne sezone i početkom kiše, trava mijenja boju iz smeđe u zelenu i krajolik postaje zaista nešto posebno.

U prilog tome koliko su prizori izvanredni govori i činjenica da se ih nastoji dodati popisu svjetskih prirodnih čuda. Ako ih poželite posjetiti, to trebate učiniti u razdoblju od kraja studenog pa sve do svibnja, a do njih možete avionom iz Manile i stižete sve do Tagbilarana. Možete i brodom, a kad stignete potrebno je još stići do grada Carmen. Uživajte u čokoladnim pogledima!

 


 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju