Ako volite putovati, kampirati, uživati u pogledu na zapanjujuću prirodu i odsjesti na neobičnim mjestima – The Bubble (mjehurić) je prava stvar za vas.

Riječ je okruglom prozirnom šatoru smještenom na velikom privatnom zemljištu usred pustinje koje je pedesetak kilometara udaljeno od Nacionalnog parka Joshua Tree u američkoj saveznoj državi Kaliforniji.

U ovom mjehuriću nalazi se manji wc i spavaća soba s velikim krevetom i kaučem iz kojeg se pruža pogled na veličanstvenu okolicu. Pogled je spektakularan tijekom cijelog dana, a posebno u prije svitanja i kada zađe sunce.

Pogled iz The Bubblea Pogled iz The Bubblea (Foto: Airbnb.com)

Na raspolaganju vam je i vanjski tuš sa spremnikom tople vode. Na otvorenom se nalazi i otok sa štednjakom, roštiljem, sudoperom, aparatom za kavu i posuđem koji će vam olakšati pripremu jela i pića tijekom boravka.

U Bubbleu ste potpuno isključeni iz mreže – sva energija dobiva se solarnim putem. Prostor nije klimatiziran, a dobro je ponijeti i topliju odjeću. Boravak u pustinji dolazi s brojnim izazovima – kada padne mrak u pustinji temperatura dramatično pada.

Imajte na umu da ovdje ima dosta divljih životinja. Preko dana vidjet ćete pokojeg guštera, pticu i vjevericu, dok po noći u potragu za hranom kreću različite vrste gmazova, kojoti, škorpioni i slično. Uživajte u njima iz divljine, te su životinje zaštićene i ne smiju se dodirivati niti ugrožavati.

The Bubble se iznajmljuje preko internetske platforme Airbnb po cijeni od 5500 kuna noć. Dio šarma ovog neobičnog smještaja možete pogledati u fotogaleriji na početku teksta.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju