Na svjetskom tržištu pojavila se još jedna turistička agencija za svemirski turizam. Riječ je o tvrtki Halo Space koja obećava put na rub svemira – otprilike 40 kilometara u visinu – uz pomoć balona.

Zainteresirani putnici sjest će u kružnu kapsulu s maksimalnim kapacitetom od osam mjesta i pilotom koji će potom u stratosferu podići monumentalni balon od reciklirane plastike.

Kapsula ima panoramske prozore koji omogućavaju pogled na Zemlju od 360 stupnjeva. Putnici će uživati u spektakularnom pogledu na naš planet četiri do šest sati prije nego što se ponovo spuste na tlo.

Prvi testni let s prototipom kapsule rezerviran je za prosinac ove godine iz Tata instituta za temeljna istraživanja u Indiji.

Ako sve prođe u redu tvrtka sa sjedištem u Madridu planira drugi testni let početkom sljedeće godine u Španjolskoj, a s komercijalnim letovima u svemir trebali bi krenuti 2025. godine.

Svemirski let koštat će između 100 i 200 tisuća eura po osobi, a s vremenom bi trebao biti organiziran na četiri kontinenta.

Do 2029. Halo Space računa da će na godišnjoj bazi organizirati 400 komercijalnih puteva u svemir s oko 3 tisuće putnika.

Samo u istočnoj Europi: Gradić čija tirkizna drvena crkva vodi u svemir Muzej svemirskog istraživanja, Pereyaslav, Ukrajina - 1 Muzej svemirskog istraživanja, Pereyaslav, Ukrajina - 2 Muzej svemirskog istraživanja, Pereyaslav, Ukrajina - 3 +6 Muzej svemirskog istraživanja, Pereyaslav, Ukrajina - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju