Bora Bora je prekrasan zavjetrinski otok koji se prostire na oko 30 četvornih kilometara u Francuskoj Polineziji, točnije u arhipelagu Društveni otoci u Tihom oceanu. Zbog svoje nestvarne ljepote – tirkiznog mora koje ga okružuje i bijelih pjeskovitih plaža mnogi ga nazivaju rajem na Zemlji.

Pravo ime ovoga otoka je Pora Pora što u prijevodu s tahićanskog jezika označava prvorođenca. No prvi europski doseljenici u 18. stoljeću krivo su čuli naziv te ga počeli zvati Bora Bora što se održalo sve do današnjih dana.

Zbog izoliranog položaja otoka, prekrasnih krajolika i ugodnih temperatura tijekom cijele godine Bora Bora se nameće se sjajna destinacija za romantični bijeg udvoje. Ne čudi stoga što je nazivaju romantičnim otokom, niti što ju mnogi parovi biraju kao mjesto za medeni mjesec.

Ronjenje s morskim psima popularna je aktivnost na Bora Bori Ronjenje s morskim psima popularna je aktivnost na Bora Bori (Foto: Shutterstock)

Čim dođete na otok, ponudit će vam da zataknete cvijet iza uha. Pripazite gdje ga stavljate i gdje ga drugi nose. Primijetite li osobu koja vam se sviđa i voljeli biste je bolje upoznati, a nosi cvijet zataknut iza desnog uha – odstupite. Ta je osoba u vezi ili braku. Nosi li cvijet zataknut iza lijevog uha – solo je i vjerojatno traži ljubav.

Bora Bora je i savršena destinacija za ljubitelje ronjenja, a jedna od najpopularnijih tura je ronjenje s morskim psima uz stručno vodstvo. Ne brinite se, neće vam ništa loše dogoditi ako se pridržavate pravila. Veće su šanse da se ozlijedite jer vam je kokos pao na glavu s obližnjeg stabla.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju