Čini se kako u zadnje vrijeme nježnijem spolu dobro ide u Španjolskoj. Nakon što su dame izborile pravo na nošenje toplesa na svim javnim bazenima u Barceloni, vijesti s Mallorce govore kako je otvoren hotel u kojem mogu ostati samo – žene. Muškarcima, ulaz zabranjen!

Hotel Som Dona koji se može pohvaliti s četiri zvjezdice, otvoren je u resortu Porte Cristo na Mallorci, a u ukupno 39 soba možete bukirati smještaj ukoliko udovoljavate sljedećim uvjetima – žena ste i imate više od 14 godina.

"S obzirom kako postoje već hoteli samo za odrasle, oni gay friendly, pa čak i hoteli specijalizirani za vegane, odlučili smo ponuditi još jedan „poseban hotel“ – izjavio je predsjednik hotela Som Dona Joan Enric Capella za Lonely Planet.

Svoja vrata hotel je otvorio u lipnju, a prema najavama u sljedećim mjesecima fokusirati će se na razne wellness, fitness, zdravstvene i druge programe. Naravno, neće zaostajati ni u gastronomskom dijelu, tako da kad se dame požele odmoriti, ovaj hotel izgleda kao idealno mjesto, jer uza sve što nudi, izbjeći ćete i društvo onih koji vole pričati o nogometu i politici.

Interijer hotela uređen je u nježnim tonovima, a iz hotela su potvrdili kako će i većinu zaposlenih, gle čuda, činiti – žene. „Želimo dašto više zaposlenih u hotelu budu žene, no moramo paziti na španjolske zakone i poštivati ravnopravnost spolova“ – izjavio je Capella.

Uglavnom, cijela stvar je i više nego zanimljiva, a cijene noćenja kreću se od 100 eura na više.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju