Na istočnoj obali najvećeg otoka u Španjolskoj nalazi se hotel Som Dona, koji prima isključivo žene. Smješten je na Mallorci u bajkovitom Porto Cristu.

Sobe uređene u ružičastim i bijelim tonovima, kao i interijer podređen opuštanju, umjetnosti, zdravom življenju osmišljeni su kako bi se ženama ponudila potpuna uživancija. Odlučite li napraviti krug po Španjolskoj, pročitajte kako u 15 dana posjetiti 13 gradova.

U Som Doni nećete čuti veselo tapkanje nožicama ili dječji plač jer je djeci, kao i muškarcima ulaz zabranjen. Za svoje gošće brine se isključivo žensko osoblje tako da se pripadnike bradatog spola ne može sresti ni na hodniku.

Som Dona - 3 Som Dona - 3 (Foto: Som Dona)

Koncept Som Done nije feministički; radi se o sve većoj potražnji smještaja i sadržaja samo za žene jer se putnice u takvom okruženju osjećaju ugodnije.

Na tri kata raspoređeno je 39 soba, a na raspolaganju je i wellness s raznovrsnim tretmanima za masažu te uljepšavanje lica i tijela. U ponudi lounge bara na prostranoj terasi nalazi se i karta smoothieja koje su pažljivo osmislili nutricionisti, a u restoranu Melassa na jelovniku su specijaliteti lokalnih i svjetskih kuhinja pripremljenih tako da zdravlje i užitak budu u ravnoteži. Vanjski je bazen kao stvoren za ispijanje šarenih pića u ležaljkama s prijateljicama.

> Balkanski Pariz: Otputujte u metropolu u kojoj u centru možete iznajmiti stan za 30-ak kuna po osobi

Balkanski Pariz: Otputujte u metropolu u kojoj u centru možete unajmiti stan za 30-ak kuna po osobi Bukurešt +0 Bukurešt

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju