Ne morate brinuti o valuti
Od 2000. godine posjetitelji više ne moraju brinuti koja je valuta u Ekvadoru i da li će moći dobiti tu valutu u domaćim mjenjačnicama jer je službena valuta američki dolar. Unatoč tome cijene su relativno niske, tako da ćete dobiti puno više nego što bi dobili kod amerikanaca.

Vrijeme
Jeste li ikad pomislili da postoji mjesto na zemlji gdje proljeće nikada ne prestaje? Niste? E pa Ekvador je takvo mjesto. Prosječna godišnja temperatura ovdje se vrti oko 20 celzijevaca. Zbog svoje veličine uvijek postoji jedan dio Ecuadora koji ima sunčano vrijeme i ugodnu temperaturu, tako da u bilo koje vrijeme vi došli uvijek ćete naći mjesto na kojem se možete izležavati na suncu.

Plaže
Sa preko 853 kilometara obale nije ni čudo da se u Ekvadoru nalaze neke od najljepših plaža na svijetu. Salinas, Puerto Lopez i Salango su idealni obalni gradovi ako ste željni ronjenja. Ako ste više partijanerski tip onda je Atacamer definitivno pravi grad za vas. Naravno i otočje Galapagos je pravo mjesto za zabavu.

Planine i vulkani
Ako volite da vam je odmor malo više aktivniji dobrodošli u Andes i Cotopaxi nacionalni park. Cotopaxi vulkan je jedan od najviših vulkana na svijetu i od 1738. godine eruptirao je čak 50 puta.

Gradska vreva
Quito, glavni grad Ekvadora, je jedan od prvih gradova na svijetu koji je uvršten na UNESCO-v popis kulturne baštine. Isto tako je i najviši grad na svijetu, gledano po nadmorskoj visini, te s njega možete uživati u prekrasnim pogledima. Noćni život ovdje je više nego zabavan, a vrhunac noći su karaoke. Da, karaoke. Koliko god bez veze zvučalo, ali ove karaoke jednostavno morate čuti. A lokalna hrana? Mmmmmm, svakako preporučujemo da posjetite jedan od domaćih restorana.

Hrana
Kad govorimo o lokalnoj hrani ona je raznolika kao i sam krajolik. Morski plodovi i ribe ono su što čine okosnicu ekvadorske kuhinje. No, ako se uputite prema planinama uživat ćete u raznim specijalitetima od krumpira i kukuruza. Od mesa na meniju je svinjetina i piletina.

Noćni život
Prava zabava uvijek se odvija u četvrti Plaza Foch u glavnom gradu Quito. Ova četvrt prepuna je barova, klubova i restorana. Manji gradovi, poput Montanite, prepuni su otvorenih kafića s predivnim pogledom na more. Najomiljenije pivo je Pilsener, a idealni koktel kojim ćete zaokružiti svaku večeru je Canelazo. Riječ je o toplom koktelu sa cimetom, vodom, šećerom i rumom.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju