7. Hrpetina smeća u Tihom oceanu
Količina otpada koja se godišnje proizvede svake godine raste tolikom brzinom da je to strašno. No, gdje taj otpad završava? U TIhom oceanu nalazi se plutajuće smetlište veličine američke države Teksas, koje pluta i samo je pitanje vremena kada će doći do nekog kopna.

6. Izu otoci u Japanu
Zbog blizine vulkana i mirisa koje vulkan ispušta, ova naselja su konstantno prožeta mirisom ispušnih plinova. Da, maske su poželjne...

5. Vrata u pakao, Turkmenistan
Ovdje se nakon bušenja zemlje tlo urušilo i napravilo rupu dijametra oko 100 metara. Kako bi spriječili curenje ispušnih plinova, znanstvenici su odlučili zapaliti rupu te je sada ona konstantno pod vatrom - zbog čega i nosi naziv vrata u pakao!

4. Alnwick Poison Gardens, Engleska

Inspirirani botaničkim vrtovima u talijanskoj Padovi, ovi vrtovi su ispunjeni isključivo biljkama koje su opasne po život ljudi. Ovaj botanički vrt je jedan od rijetkih koji ima licencu za uzgoj ovih biljaka tako da je za posjet svakako potreban oprez.

3. Rudnik Azbesta u Kanadi
Azbest je jedna od šest prirodnih tvari na svijetu koje nisu zapaljive. No, unatoč tome, azbest je opasan po život jer pri dužem izlaganju ovoj tvari postaje kancerogen te je dokazano da je štetan! Upravo zbog toga je ovaj rudnik azbesta jedno od mjesta na koje nikako ne biste trebali ići.

2. Ramree Island, Burma
Unatoč svojoj predivnoj prirodnoj baštini, Burma je poznata i po bićima koja su sve samo ne predivna - slatkovodnim krokodilima. Da, to su oni najubojitiji! Pa tko voli nek izvoli...

1. Yungas Road u Boliviji
Zamislite da se vozite po svega dva metra širokoj cesti, s desne strane vam je provalija dublja od 50 metara, a s lijeve stijena koja pod utjecajem vlage i vode samo što vam nije pala na glavu... Oprez!

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju