Promatranje kitova

Ne postoji baš puno mjesta na svijetu s kojih možete promatrati kitove, a Island je upravo jedno od njih. Kako biste vidjeli ova ogromna stvorenja, ne morate ići daleko, jer ih možete promatrati i iz samog Reykjavika. Naravno, postoje i agencije koje organiziraju odlazak na more i promatranja od par sati, a ako ste više čovjek od gastronomije, kitove ne morate gledati, već jesti u restoranu. Okrutno, no i to je život.

Gejziri

Jedna od prvih stvari koje vežemo uz ovaj udaljeni otok su definitivno gejziri. Zbog vulkanskih aktivnosti ispod površine, Island je preplavljen gejzirima te podzemnim i termalnim izvorima. Desetmetarski stup vode koji se izdigne i ugasi u točno predviđeno vrijeme? E, to je zanimljivo!


Aurora Borealis

Da, da, Island je sjajno mjesto gdje se vidi polarna svjetlost, jednu od glavnih atrakcija otoka. Najbolje vrijeme za doživjeti ovaj fenomen je od rujna do travnja, a polarnu svjetlost najzanimljivije je promatrati iz nekih pustih, ne previše osvijetljenih mjesta, nikako gradova.

Hallgrimskirkja
Jedinstvena crkva smještena je u centru glavnog grada Reykyavika. Najviša je i najprepoznatljivija zgrada u zemlji. Arhitektonski je inspirirana Crnim slapovima, još jednim islandskim čudom. Ako i ne gajite vjerske osjećaje - svakako je posjetite, potpuno je drukčija od svih crkvi koje ste dosad vidjeli.

Vodopad Gullfoss
Ovaj atraktivan vodopad jedno je od najposjećenijih mjesta u državi. Smješten je u kanjonu u koji ponire rijeka Hvita koja i stvara Gullfoss. Prirodno i prekrasno okruženje u kojem je jedino što čujete – zvuk vode! Od čije vam siline nije baš svejedno, niti joj se približavate...


Maelifell vulkan
Oblik savršenog stošca čini Maelifell klasičnim vulkanom. Tijekom toplog vremena snijeg se otopi i otkriva raskošnu zelenu površinu, prekrivenu mahovinom. Kraj vulkana se nalaze i mnoge druge stvari idealne za fotografiranje, kao što su gejziri i razni izvori vode i plina. A tek oni, poput tepiha mekani, zeleno-crveno-žuti lišajevi...

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju