U posljednjih stotinu godina grad je dva puta u potpunosti razoren. Prvo u japanskim zračnim napadima tijekom drugog svjetskog rata, pa ponovno 1974. za vrijeme ciklona Tracy. Nakon razaranja Darwin je u potpunosti obnovljen, zbog čega je danas jedan od modernije izgrađenih gradova u Australiji.
Darwin je poznat po izuzetno vrućoj klimi tijekom čitave godine, monsunskim pljuskovima i spektakularnim prizorima munjama obasjanog neba.

Najbolji način za upoznavanje grada je crveni „Hop-on-Hop-off“ bus. S kartom koja vrijedi 24 ili 48 sati, možete obići čitav grad, zaustaviti se koliko želite kod bilo koje atrakcije koja vas zanima, i kad ste gotovi - samo krenuti dalje.

Svakako preporučujemo Museum&Art Gallery gdje je eksponatima aboridžinske tradicije i umjetnosti ispričana prekrasna priča o povijesti ovog područja. Nezaobilazan je i Darwin Military Museum, Cullen Bay Marina i Crocosaurus Cove u kojem ćete naći predstavnike svih zmija, gmazova, reptila i krokodila koji nastanjuju Australiju. N, nema ništa o paucima, ali - ogromni su...

Za još korisnih savjeta pogledajte video.

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju