Amazonska prašuma, Peru
Najveća svjetska prašuma zauzima gotovo jednu trećinu Južne Amerike oko rijeke Amazone. To je ujedno i područje s najvećom svjetskom bioraznolikošću, a proteže se kroz devet država, a čak 60% se nalazi u Brazilu. Prašuma je dom brojnim domorodačkim indijanskim plemenima koja se često mogu susresti prilikom avanturističkog putovanja.

Gdje rezervirati: kako biste pronašli najbolju turu za vaše potrebe i želje svakako se je najbolje obratiti turističkom uredu iPeru koji je smješten u Iquitosu na adresi Calle Napo 161, u blizini Plaza de Armasa. Svakako se odlučite za neku poznatiju turističku kompaniju jer često su prijavljivani slučajevi kada su agencije jednostavno ostavile turiste u prašumi i pobjegle s novcem.

Cijena: cijena varira o turi, no kreće se oko 200 američkih dolara po osobi za dvodnevni izlet.

Cesta Smrti, Bolivija
Bolivija je država koja graniči s Brazilom na sjeveru i istoku, Paragvajem i Argentinom na jugu, te Čileom i Peruom na zapadu. Zapadni dio zemlje je planinsko područje Anda, a istočni nizinski pripada amazonskom slivu pokrivenom kišnim šumama. Bolivija je nadaleko poznata i po neobičnoj turističkoj atrakciji „Cesti smrti“ koja se smatra jednom od najopasnijih cesta na svijetu.
To je cesta duga svega oko 60 kilometara, no godišnje uzme od 200 do 300 života! Cesta povezuje La Paz i Coroico i jedna je od rijetkih prometnica koje povezuju prašumu Amazone i Yungas, sjevernu regiju Bolivije te njezin glavni grad.

Gdje rezervirati: Brojni hotelu u La Pazu imaju kontakte turističkih agencija koje su provjerene i već godinama organiziraju izlete na ovu cestu

Cijena: Cijena se kreće oko 60 američkih dolara po osobi, manje ako putujete u grupi.

VIDEO LINK

Iguazu vodopadi, Argentina
Vodopad koji rijeku Iguazú dijeli na gornji i donji tok spada među najveće i najspektakularnije vodopade na svijetu. Ovo mjesto je proglašeno svjetskom baštinom, a kako i ne bi - ovi su vodopadi zaista spektakularni. Vodopadi se nalaze u nacionalnim parkovima Iguazú u Argentini i Iguaçu u Brazilu, i sastoje su od 275 slapova visine do 70 metara, duž 2,7 kilometara. Neki individualci su visoki 82 metra, dok je većina visoka šezdesetak metara. Od 2,7 kilometara kanjona, samo 900 nije prekriveno vodopadima.Gdje rezervirati: Ulaznicu možete kupiti na ulazu u Nacionalni park

Cijena: Ulaz u nacionalni park stoji 100 dolara po osobi.

Treking u izgubljeni grad u Kolumbiji
Probudite svoju avanturističku stranu i istražite kolumbijski Izgubljeni grad poznatiji pod imenom Ciudad Perida. Grad se smjestio u kolumbijskoj prašumi nedaleko Karipskog mora, a otkriven je sedamdesetih godina prošlog stoljeća, iako su lokalna plemena i ranije znala za njegovo postojanje. Okuplja brojne ostatke civilizacije indijanskog plemena Tayrona koje datiraju iz 8. stoljeća. Ovo predivno arheološko čudo, sastoji se od niza terasa urezanih u planine, popločanih cesta i nekoliko malih kružnih trgova.

Gdje rezervirati: Potražite turu u jednoj od brojnih turističkih agencija u Santa Marti i Tagangi.

Cijena: Cijena obilaska je od 315 američkih dolara naviše.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju