Lokacija imena Golden Circle je popularna za jednodnevne izlete, a upravo to može zahvaliti svojem vulkanskom podzemlju gdje je voda među najčišćima na svijetu. O cijenama zarona nećemo, bolje ih pogledajte sami na službenom sajtu...

Ovdje se spajaju dvije tektonske ploče, Euroazijska i Sjevernoamerička. Upravo to je mjesto gdje svaki ronilac može istražiti različitosti podzemlja na svega nekoliko metara udaljenosti. Osim samog ronjenja, za koje se morate dobro obući jer je malo hladno, i sam Reykjavik nudi brojne druge aktivnosti.


Smješten je na jugozapadnoj obali otoka, a njegova geografska širina od 64°08' ga čini najsjevernijim svjetskim glavnim gradom jedne suverene države. Sa svojih 118.326 (2010.) stanovnika čini trećinu populacije Islanda, a s okolnim naseljima ima i više od 200.000 stanovnika, što pak čini oko 60% stanovništva države.

Istaknutije znamenitosti su zgrada islandskog parlamenta (Alþingishúsið), luteranska katedrala Hallgrímskirkja, te jezerce Tjörnin u samom centru grada i spremište tople vode s rotirajućom kupolom - Perlan na brdašcu Öskjuhlíð.
 

Za Plavu lagunu i gejzire ste sigurno čuli, ali za runtur - sigurno niste, pa pročitajte!

>>>Runtur - kad Islanđani polude!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju