Sedmodnevno putovanje Europom, u kojem sudjeluje čak 200 studentskih ekipa iz više od 60 zemalja svijeta. Putovanje je to pod nazivom Red Bull Can You Make It? za koje ti ne treba novac, već samo pokoja limenka, pregršt dobre volje, kreativnosti, zaraznog osmijeha i najvažnije – dva prijatelja s kojima ćeš proživjeti nezaboravne trenutke.

Odabrani timovi kreću iz pet različitih europskih gradova – Barcelona, Budimpešta, Amsterdam, Milano i Kopenhagen prema konačnom odredištu – Berlinu. Jedino sredstvo plaćanja na putovanju su dobivene limenke Red Bulla koje treba zamijeniti za sve što je potrebno, hranu, prenoćište, prijevoz, ali i sve drugo što usrećuje kandidate. Rješavanjem izazova na 'checkpointovima' u određenim gradovima, timovi si mogu osigurati još limenki te tako nastaviti putovanje. One koji stignu do Berlina očekuju nagrade, ali prije svega nezaboravno iskustvo koje se ne može kupiti novcem. Prijaviti se možete do najkasnije do 17. veljače 2020. na www.RedBullCanYouMakeIt.com.

Na posljednjem Red Bull Can You Make It? natječanju, 2018. godine, mnoštvo studentskih ekipa ostvarilo je svoje snove koristeći Red Bull kao jedino sredstvo plaćanja, a neki su u Hrvatskoj uspjeli pregovaračkim vještinama i limenkama Red Bulla osigurati i noćenje u hotelu s pet zvjezdica. Koje su još zanimljive razmjene studenti uspjeli ostvariti pročitajte u nastavku.

1. Let avionom

Beach Bull Blondies dobili su krila zahvaljujući tri limenke Red Bulla. Austrijska zrakoplovna kompanija ponudila im je let iz Beča do Innsbrucka. Udaljenost je to od 380 kilometara pa je vrijednost leta tako iznosila oko 2 mililitra Red Bulla po kilometru. Uz to su uspjeli ispregovarati dozvolu za vožnju skateboardom kroz aerodrom.

2. Putovanje sa stilom

Tim Kekec iz Slovenije limenkama si je osigurao luksuznu večeru, hotelsku sobu i vožnju do aerodroma. Sve to koštalo bi otprilike 1000 €, a Slovenci su za to odvojili samo osam limenki Red Bulla.

3. Stopiranje

Američke ekipe Quirky Ky i Terrible Two uspjele su zamijeniti dvije limenke Red Bulla za vožnju poljskim kamionom za dostavu. Da je cilj putovanja bio Rim, bio bi to pun pogodak, međutim, timovi su umjesto u Berlinu završili u Italiji. Vozili su se 762 kilometra u krivom smjeru. Za utješnu nagradu dobili su vožnju kočijom.

4. Ulaznica za adrenalinski park

Ekipa Urban Survivors svoje je putovanje u Beč zapečatila nezaboravnim provodom u poznatom austrijskom adrenalinskom parku Pratersternu. Iako ih vožnja vlakom smrti nije odvela dalje od početne pozicije, cijelom putovanju je dala jednu novu dimenziju. A samo jedna limenka Red Bulla donijela im je količinu adrenalina koju je nemoguće izmjeriti.

5. Ovjekovječeni nezaboravni trenuci

Britanski tim Little Pink Prawns mijenjao je dvije limenke Red Bulla za njihov zajednički portret na ulicama Budimpešte. Umjetnina se možda može procijeniti, ali prijateljstvo je neprocjenjivo.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju