Iako većina turista inače hrli na Jadran već početkom ljeta, ove godine nas možda očekuje drugačija situacija. A bez obzira na to i inače je dobra ideja razmisliti o tome da se za morski odmor odlučite krajem kolovoza i početkom rujna kada su gužve svedene na minimum.

Još kad vam kažemo da smo pronašli ponudu za uživanje na najdužem i najsunčanijem otoku u Hrvatskoj, ne morate puno razmišljati o tome kada ćete i kamo na godišnji.

Mjesto je ovo koje je već dugo ponosni zbog važnih turističkih inicijativa, a jedna od onih koja se posebno ističe seže u 1900. godinu kada je otvoren lječilišni hotel carice Elizabete koji je nastao na temeljima nekadašnje Kneževe palače. Dakle, i nekad se jako dobro znalo gdje treba otići da bi se dobro odmorilo.

Dakle, na ovom su se otoku gradile vile još u doba Rimskog carstva kao i mnogobrojni ljetnikovci koji su bili izgrađeni samo za jednu svrhu – hedonizam. A Hvar je upravo takvo mjesto.

Hvar je dom najvećoj pjaci, odnosno trgu u cijeloj Dalmaciji koji je izgrađen još u 15. stoljeću. Zaista je poseban osjećaj ovdje prošetati, a osim šetnje pjacom, zaputite se i prema ljetnikovcu poznatog pjesnika Hanibala Lucića koji datira u 16 stoljeće. Danas se u sklopu ljetnikovca nalazi i Muzej hvarske baštine, stoga spojite ugodno s korisnim i upoznajte povijest ovog grada i samog otoka.

Spektakularan je i pogled na ljepoticu koja se izdiže nad gradom. Zove se Fortica, odnosno gradska tvrđava koja je sagrađena još u 16. stoljeću za vrijeme venecijanske vlasti. Obavezno se zaputite prema njoj jer ćete tamo, osim zanimljivih pogleda na okolicu, uživati i u zbirci amfora.

Osim razgledavanja, u Hvaru se uživa i u dobrom vinu. Poželite li zaista autohton doživljaj, dogovorite kušanje vina u nekoj od mnogobrojnih kušaonica u sklopu samih vinarija. Kažu da uz vino dobro prija i hrana, stoga naručite i hvarsku gregadu ili pak pašticadu. Nezaboravno iskustvo!

Kažu i da je Hvar mjesto luksuznog noćnog života, stoga više ne trebate čekati s odlukom gdje ćete na ljetovanje. Odaberite Hvar. Ako se još uvijek nećkate oko odluke, za vas smo pronašli posebnu ponudu koju možete iskoristiti upravo krajem kolovoza i u rujnu.

Za smještaj odaberite hotel Sirena koji se smjestio samo 2 kilometra od samog starog centra grada Hvara, što znači samo jedno – gužvi nema! Sve sobe su s pogledom na more, stoga požurite i rezervirajte svoje ljetovanje na Jadranu ovdje.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju