I za vrijeme pandemije ne staju ideje o boljem prometnom povezivanju Europe vlakovima, tako da kad jednom koronavirus postane prošlost, sve će biti i više no spremno za povratak putovanjima. Tako će nove noćne linije, planirane za 2022. godinu, povezati Prag, Dresden, Berlin, Amsterdam i Bruxelles, te omogućiti još lakše i efikasnije putovanje.

Novi noćni vlak kojeg pokreće tvrtka RegioJet kretat će u ranim večernjim satima iz Praga, zastati u Berlinu, Dresdenu i Amsterdamu, te ujutro stići u belgijsku prijestolnicu. Vlak će imati standardna mjesta, ali i spavaća kola, da putnici mogu i spavati. Za opuštanje će pomoći i besplatni pristup internetu, doručak, besplatna kava, a također, dobra je vijest i da će svi zaljubljenici u biciklizam moći ukrcati i bajk na putovanje.

Ova najavljena linija samo se nastavlja na planirane radove na europskoj željezničkoj mreži koje su već dogovorile Njemačka, Austrija, Francuska i Švicarska koje će u razvoj noćnih linija uložiti oko 5 milijardi kuna. Iako je Deursche Bahn, njemačka državna željeznica prije par godina prodala sva spavaća kola proglasivši ih neprofitabilnima, sad ih vraćaju, jer pandemija mijenja navike putovanja.

Tako će od prosinca ove godine vlakovi spajati Beč i Pariz s presjedanjem u Munchenu, ali i Zurich i Amsterdam. Oko Božića 2022. put će vas voditi iz Zuricha u Rim, a u nešto daljoj budućnosti, iz spomenutog švicarskog grada kretat ćete na put u razgledavanje Gaudijeve Barcelone.

Eto, možemo zaključiti kako su ovo sve sjajne vijesti i da ne možemo dočekati da se konačno opet počne putovati kao nekad.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju