Ako tražite neki zimski „city break“, tada je sasvim dobra ideja da u nekom od ovih gradova provedete nekoliko dana. Nude vam svašta zanimljivo, a pritom, za dobar provod u njima, nije potrebno dizati kredit.

Zahvaljujući visokoj inflaciji, rastućim računima za energiju i generalno povećanim troškovima života, jeftina putovanja važniji su no ikad. Postoji nekoliko različitih načina mjerenja koliko je destinacija pristupačna. Od cijene javnog prijevoza, hrane i pića do cijena hotela i ulaznica za atrakcije, tu su razne opcije kada govorimo o pristupačnom putovanju.

Novo istraživanje tvrtke za iznajmljivanje automobila DiscoverCars.com pokazalo je koja su europska odredišta povoljna za odmor. Istraživanje je u obzir uzelo broj pristupačnih restorana, prosječnu cijenu hotela i najma automobila, kao i cijene najvećih gradskih atrakcija.

Prema dobivenim rezultatima, najbolje (odnosno najpovoljnije) europsko odredište ove zime je poljski grad Krakow. S jeftinim najmom automobila, povoljnim smještajem i najvećom atrakcijom koja je besplatna (slavni trg Rynek Glowny), drugi poljski grad po veličini najbolja je oklada.

Nakon njega slijedi njemačka metropola Berlin, koja nudi pregršt povoljnih restorana te besplatni ulazak u Reichstag. „Brončanu“ medalju osvojio je Tallinn, a TOP 5 zatvaraju Budimpešta i Prag.

Projekt Tegel: Nijemci pretvaraju napušteni aerodrom u "četvrt iz budućnosti" Berlin, Tegel - 1 Berlin, Tegel - 2 Berlin, Tegel - 3 +1 Berlin, Tegel - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju