Dobar dio među vama, jer su čitatelji našeg portala i putnici – sigurno je posjetio druge kontinente osim našeg. Ima možda i onih koji su vidjeli njih šest, ali nismo sigurni ima li koga tko se može pohvaliti kako je posjetio svih sedam. I dok u Europi vjerojatno živite, a Afriku, Amerike, Aziju i Australiju mogli ste obići, rijetki se mogu pohvaliti time da su vidjeli – Antarktiku. E, pa, možda je sad konačno stigla i ta prilika...

Iako zvuči pomalo neobično, sad Airbnb traži vas, pa ćete zahvaljujući njemu uspjeti vidjeti Antarktiku. Naime, ovaj tjedan objavili su da u suradnji s neprofitnom organizacijom Ocean Conservancy prihvaćaju prijave kojima će pet najsretnijih volontera poslati besplatno u bespuća Antarktike, gdje će se priključiti znanstvenici Kirstie Jones-Williams u istraživanju predviđenom za prosinac.

Kako je opisano na stranici, „misija“ nazvana Antarctic Sabbatical jedinstvena je prilika za put „na kraj svijeta“, a jedan je od njezinih ciljeva još bolje upoznati djelovanje čovjeka na okoliš. Putovanje započinje 18. studenog, a završava 16. prosinca, što znači da biste za Božić bili – doma.

Proces prijave vrlo je jednostavan te uz važeću putovnicu jedino morate odgovoriti na sljedeće pitanje: Zašto želite otputovati na Antarktiku i i što vas privlači kod tog putovanja? Svi zainteresirani odgovore mogu poslati na ovoj stranici do 8. listopada. Nažalost, građani RH ne mogu se prijaviti, no ako živite u nekoj od zemalja s popisa, s obzirom na to da su na njemu Njemačka, Irska i ostale Hrvatima drage zemlje – možda je vrijeme za avanturu života!

Autocesta na kojoj na potezu od čak 386 kilometara ne možete natočiti gorivo niti kupiti hranu ili vodu Dalton - 5 Dalton - 4 Dalton - 3 +1 Dalton - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju