Iako smo se svi znatno opustili, pandemija koronavirusa i dalje traje. A kako se u svima nama nalazi jedan mali crv koji nam ne da mira, prema savjetu portala thepointsguy, donosimo vam pet odredišta na koja bi valjalo otputovati čak i bez društva...

Island

Svi cijepljeni bez problema mogu na otok na sjeveru Europe. Naravno, možete i u protivnom, samo vam je tad potreban negativan test. Zemlja je čudesna, pa ako ste za gledanje kitova, razgledavanje gejzira, kupanje na neobičnim mjestima ili jednostavno odmor duše i tijela, kupite kartu i slobodno odite bez suputnika...

Lisabon

Riječ je o sjajnom gradu u kojem se savršeno nadopunjavaju pitoreskni povijesni centar, čudesne plaže i duh grada. Fado ćete čuti na gradskim ulicama, a svakako razmotrite i jednodnevni izlet do obalnog grada Cascaisa, kao i čudesne Sintre. Također, Lisabon spada i među jeftinije glavne zapadnoeuropske gradove.

Merida

Iako je riječ o prilično udaljenom gradu, s obziom na to da se nalazi u Meksiku, svakako se isplati posjetiti ga. Naime, grad se ponosi bogatim majskim i kolonijalnim nasljeđem, što se očituje kroz mnogo raznih boja, ali i mnoštvo crkvi. Nije skup, a odaje i dojam sigurnosti, te su se u blizini smjestile i neke poznate destinacije majske kulture, kao što je Chichen Itza.

Toronto

Kad razmišljamo o Sjevernoj Americi, obično nam na pamet pada NY ili LA, no odlazak u Toronto i više se no isplati. Riječ je o jednom od kulturno najraznolikijih gradova svijeta i ako želite probati jela od Aljaske do Australije, na pravom ste mjestu. Naravno, tu je još i mnoštvo galerija, muzeja i raznih atrakcija, tako da vam samom sigurno neće biti dosadno.

Istanbul

Poznat po nevjerojatnoj kulturi i gastronomiji, ovaj grad je u najmanju ruku impresivan. Još kad dodate da prema neslužbenim podatcima ovdje stanuje 20 milijuna duša, možete samo reći „wow“... Isplati se odsjesti u nekom od Airbnb-ja, ali i hoteli, a posebno hosteli su i više no povoljni, tako da ako ste u potrazi za društvom, odsjednite u jednom od njih.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju